Spar kassen på flybilletter

Man kan spare mange penge på flybilletten, hvis man leder lidt på internettet. Foto: Adrian Pingstone.

Store prisforskelle på de samme flyrejser fra selskabernes internationale hjemmesider. Der er derfor mange penge at spare.

Hvad vil du helst betale for en returbillet fra København til Amsterdam med det hollandske flyselskab KLM – 1.754 kroner eller 1.149 kroner?

Du kan nemlig spare 600 kroner, hvis du i stedet for at bestille din billet via klm.dk bruger den finske hjemmeside på klm.fi og booker billetten der.

I eksemplet er der tale om nøjagtig samme billet med udrejse fra København 30. september og hjemrejse fra Amsterdam 7. oktober.

Forklaringen på den store prisforskel er helt naturlig, når man spørger i KLM’s kundeservice.

– Lige så snart du skifter til hjemmesiden for et andet land, så får du priserne fra det marked. Og der er det finske åbenbart billigere end det danske, ligesom det tyske er billigere end det hollandske. Det er ikke nogen hemmelighed, men heller ikke noget, vi skilter med, forklarer kundeservicemedarbejder Stacey Tuinfort til Nyhedsbureauet Newspaq.

Og eksemplet er ikke enestående. Newspaq har fundet forskellige priser på rejser med både SAS, Air France og British Airways – alt efter hvilket lands hjemmeside, billetten bestilles fra.

Hos lavprisselskaberne varierer priserne typisk ikke ret meget fra land til land. Men selskaber som Cimber Sterling, Norwegian og Ryan Air gør i stigende grad brug af rejseagenter for at fylde deres fly op.

Og det udvider igen mulighederne for at kunden kan spare penge. Det fortæller Martin Lumbye, partner i Momondo, en søgemaskine på nettet, der finder billige flybilletter og bliver besøgt af to millioner unikke brugere om måneden.

– Lavprisselskaberne sælger først og fremmest billetter via deres egne hjemmesider. Men vi ser mere og mere, at de beder andre om at sælge deres billetter mod at få procenter på billetprisen. Det betyder, at priserne også her begynder at variere, fortæller han.

Momondo er blevet kåret af The Sunday Times til at være den bedst til at finde billige flybilletter. Men Martin Lumbye erkender, at søgemaskinen ikke afsøger hele internettet for de laveste priser.

– Vi kan ikke garantere, at vi samler alt op på nettet. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der kan. For flybranchen er et kæmpe marked. Men vi mener, at vi er dem, hvor der er størst sandsynlighed for den mest troværdige prissammenligning på markedet, siger Martin Lumbye.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 12 dræbt i busulykke
Next post SKAT rammer banderne på pengepungen