Underskrift sparer skyldner for besøg af fogeden

SKAT giver i disse dage 10.000 borgere med gammel gæld til det offentlige et valg: erkend din gæld eller få besøg af fogeden. Vælger man et besøg af fogeden, så hænger man også på omkostningerne hertil. Kampagnen bliver fulgt op med radiospots over hele landet.

Gæld til det offentlige forælder efter en periode med mindre SKATs pantefogeder i sidste ende gennemfører en udlægsforretning, hvor pantefogeden tager udlæg i ens værdier. En sådan udlægsforretning koster mindst 550 kr. i omkostninger.

For at spare skyldnerne for et fogedbesøg og omkostninger, giver SKAT nu mulighed for, at man i stedet kan erkende sin gæld. Det sker ved en simpel underskrift på en gældserkendelse, som skal returneres til SKAT inden syv dage.

– Langt de fleste vil jo ikke løbe fra, at de har gæld til det offentlige, selvom de ikke lige nu har mulighed for at betale. I stedet for at sende en foged ud, lader vi nu borgerne selv erkende deres gæld, så de slipper for et besøg af fogeden og sparer de udgifter, som det koster. Vi har endda også sørget for at betale portoen, fortæller Merete Norup fra Skatteministeriet.

SKAT sender i disse dage 10.000 gældserkendelser ud til borgere med gammel gæld til det offentlige. Kampagnen bliver fulgt op med radiospots, der skal minde om, at der er penge at spare ved at erkende sin gæld.

– Hvis vi kan få skyldnerne til selv at erkende deres gæld, så er det en win-win situation. Vi sparer skyldnerne for at få besøg af fogeden samt udgifterne hertil og skyldnerne sørger for, at vi kan bruge vores ressourcer hvor de giver mest mening, forklarer Merete Norup om baggrunden for initiativet.

Det er muligt døgnet rundt at se sin gæld til det offentlige i Skattemappen på skat.dk. Her er der også mulighed for at få gælden bragt ud af verden, så man hverken skal tænke på fogedbesøg eller gældserkendelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Spinkel fremgang i byggeriet i juli
Next post Heltemedalje til nabo ved traktorulykke