21 kommuner har kæmpe behov for renovering af boligområder

Det er ikke kun beboerne i de såkaldte ghettoområder, som spændt afventer, hvad der kommer ud af de kommende ugers forhandlinger om et nyt boligforlig. Rundt om i hele Danmark krydser beboere fingre for, at der bliver skruet op for hastigheden, hvormed man kan gennemføre renoveringer med støtte fra Landsbyggefonden.

I øjeblikket må Landsbyggefonden støtte renoveringer for 2,4 milliarder kroner årligt i almene boligområder. Men køen af renoveringsprojekter er meget lang og omfatter boligområder over hele Danmark. En opgørelse i fagbladet Boligen, som udkommer i morgen, viser, at fra 2013 og frem står 202 sager i kø til at gennemføre store renoveringsprojekter. Målt i kroner er 2013-køen på otte milliarder kroner. Boligens opgørelse viser også, at 21 kommuner står i kø med et renoveringsbehov på over 100 millioner kroner.

Administrerende direktør i Boligselskabernes Landsforening, Bent Madsen, er bekymret for, om den meget fokus på de specielle problemer i de mest udsatte boligområder helt kommer til at fjerne fokus fra andre områder med andre typer af problemer:

– Helt almindelige boligområder med helt almindelige beboere risikerer let at blive tabere, hvis politikerne glemmer dem, når der skal forhandles boligforlig. Oversigten over renoveringskøen, som den fremgår at Boligens artikel, viser jo, at der er meget stort behov for at gøre noget ved boliger mange steder i Danmark. Og som det også fremgår, er der tale om boliger, som er i et så stærkt forfald, at områder i løbet af nogle år risikerer at få ghetto-præg, hvis vi ikke griber ind i tide.

– Og så skal man huske, at disse områder ikke beder om hjælp fra staten. De beder kun om lov til at bruge pengene i den sparegris, de selv via deres husleje har lagt penge i igennem årene, tilføjer Bent Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Idrætsbørnehaver hitter i kommunerne
Next post Plummers efterfølger betalte DR-druk