43 millioner mennesker på flugt

Antallet af mennesker der er tvunget på flugt i verden anslås i dag at være 43 millioner. Af dem er omkring 27 millioner fordrevne i deres eget land på grund af krige og konflikter, og 12 millioner lever i det som UNHCR kalder et mareridtslignende retsligt limbo som statsløse.

De barske fakta var grundlag for en åbningstale af Antonio Guterres, UNHCR’s højkommissær for flygtninge, i forbindelse med et årsmøde i Geneve.

Langvarige konflikter flere steder i verden betyder at der er skabt nye delvist permanente globale flygtningeproblemer. Det har ført til behov for bredere og bedre beskyttelse af flygtninge.

UNHCR’s højkommissær for flygtninge appellerer til en større forståelse for de til stadighed mere komplekse flygtningeproblemer og til de nye og mere sammensatte behov for humanitær bistand.

Dansk Flygtningehjælp er en af de aktører, der arbejder med UNHCR for at sikre beskyttelse af verdens flygtninge og for at sikre nødhjælp.

– Vi oplever de til stadighed mere komplekse menneskestrømme og flygtningeproblemer. Der er stigende behov for at sikre både nødhjælp og beskyttelse til de millioner af mennesker, der er tvunget på flugt på grund af naturkatastrofer eller krige og konflikter, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Dansk Flygtningehjælp afholder Landsindsamling i næste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Regeringen optrapper kampen mod narko
Next post Forbrugerombudsmænd vil stille krav til annoncering på sociale medier