DF: Private jobfirmaer må lukke

Længe ventede forhandlinger om en ny politisk aktiveringsaftale begynder mandag. DF ligger op til besparelse, der kan koste private jobfirmaer livet.

Udsigt til besparelser i aktiveringsforhandlinger, der starter mandag.

I over et år har historier om nytteløs og uforståelig aktivering af ledige skabt overskrifter. Men først nu går de længe ventede politiske forhandlinger for alvor i gang.

Det sker mandag eftermiddag, hvor beskæftigelsesministeren, Inger Støjberg (V), har indkaldt forligspartierne til forhandlinger.

Allerede nu står det klart, at en endelig aftale vil indeholde besparelser, der kan føre til lukninger blandt de private jobfirmaer.

– Det er en konsekvens af, at en stor del af de ledige bliver fritaget for aktivering. Det vil altid medføre, at der bliver brugt færre penge, hvilket jo er til gavn for skatteborgerne, påpeger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

Han ligger ikke skjul på, at færre penge til aktiveringsområdet formentlig betyder lukning for nogle private aktører.

– Ja, så må det jo være sådan, siger arbejdsmarkedsordføreren, der går til forhandlingerne med det mål for øje, at det såkaldte aktiveringscirkus lider døden.

– Vi skal have fjernet al uforståelig aktivering og jagt på ledige. Det skal være sådan, at der bliver lavet en aktivering som er mere forståelig og virksomhedsrettet, siger han.

Avisen.dk har bl.a. beskrevet, hvordan en murer skulle lære Hitlers underskrift, da han gik på et privat jobkursus.

Udmeldingen fra Bent Bøgsted følger i kølvandet på beskæftigelsesministerens fredning af visse arbejdsløse søndag.

Ledige på barsel, med job på hånden eller som er på vej på efterløn slipper for at sende to jobansøgninger og for at ryge i aktivering, lovede Inger Støjberg i Jyllands-Posten.

– Det er spild af ressourcer både for de ledige og for virksomhederne, at ledige tvinges til at sende pseudoansøgninger af sted, lyder det fra ministeren i avisen.

Med om forhandlingsbordet i morgen sidder VKO-samarbejdet plus Liberal Alliance. Det forlyder, at ministeren har som mål at nå til hurtig enighed, som sådan at en aftale kan indgå i finansloven.

Mandag har beskæftigelsesministeren også indkaldt partierne bag aftalen om aktiveringen af sygedagepengemodtagere til forhandlinger. Det drejer sig om V, K, DF , LA og R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Plummers efterfølger betalte DR-druk
Next post Natteravne kører gratis i tog i hele landet