Hunde brugt til vejsidebomber i Irak

Under Irak krigen blev døde hunde brugt til at skjule vejsidebomber, som skulle sprænge koalitions-soldater i luften.

Bureau of Investigative Journalism (BIJ) har ved at gennemgå de lækkede papirer fra WikiLeaks talt sig frem til, at der i perioden 2004 til 2009 var 26 gange, hvor en vejside bombe var blevet gemt inde i liget af en død hund. Ifølge BIJ’s gennemgang, så var den voldsomste af eksplosionerne årsag til, at fem amerikanske soldater blev såret. Deres patruljevogn ramte i december 2004 en vejsidebombe, som var gemt inde i en død hund.

Bomberyddere fjernede bomber fra hundelig
Under gennemgangen har Bureau of Investigative Journalism også fundet frem til, at bomberyddere med held fjernede i alt 81 bomber, som var gemt inde i døde hunde.
en

I 22 af tilfældende er de blevet beskrevet som ‘IED fup’, hvor man har fået det til at se ud som om, at der var en bombe ved at sætte ledninger til en død hund. Men hvor der ikke var nogen sprængstoffer i hunden. Det blev gjort for at lokke koalitionsstyrker i baghold, skriver Bureau of Investigative Journalism.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Tal fra lækkede dokumenter om krigen i Irak
Next post Mary sætter fødegangen under pres