Ikke alle bagere havde rent mel i posen

SKAT tjekkede sammen med flere andre myndigheder lugten i de danske bagerier. Efter fairplay-aktionen, kan SKAT konstatere at duften måske nok er fin, men at der er store problemer med illegal arbejdskraft, rod i logbøgerne og sort arbejde.

SKAT besøgte sammen med Fødevaremyndighederne, Arbejdsdirektoratet, Udlændingeservice og politiet natten til fredag 15 bagerier. Flere steder var der problemer med sort arbejde og illegal arbejdskraft. Desuden havde mange bagerier heller ikke helt styr på antallet af ansatte.

– Det er desværre et billede, vi har set før. Nogle bagerier benytter sig i udpræget grad af sort arbejde og illegal arbejdskraft, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Det betyder så, at vi selvfølgelig kommer igen. For vi kan ikke leve med, at man snyder statskassen og udsætter lovlydige bagerier for unfair konkurrence, siger afdelingsleder i SKAT Lisbet Hedelund.

Når en bagermester skal forklare, hvorfor folkene i hans bageri ikke er registreret som ansatte, er det ofte yderst fantasifulde versioner af virkeligheden, der bliver hevet frem.

– Vi hører tit forklaringer som, at en given person blot har fået lov til at bage en kage til en børnefødselsdag eller til at bage et enkelt brød, som han kan tage med hjem til sin hustru. Det kan være lidt svært at tro på sådanne forklaringer, når de fortælles af en person, som klokken tre om natten står iført bagertøj og i øvrigt færdes hjemmevant på lokaliteten, siger Lisbet Hedelund.

På aktionen destruerede Fødevaremyndighederne et parti jordbærtærter, da de var opbevaret ved for lav temperatur ligesom et bageri fik destrueret alt deres brød, da virksomheden havde produktionsforbud. I alt fem personer arbejdede illegalt og blev anholdt af politiet. Endelig vil fire bagerier blive pålagt brug af logbog til daglig registrering af deres ansatte.

I lyset af aktionen vil SKAT i tæt samarbejde med andre myndigheder også fremover holde et vågent øje med de bagerier, der ikke spiller fairplay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Færre skadelige kemikalier i Nordsøen
Next post Fermern-broen bliver dyrere