Måling: Lene E er den dårligste partileder

Udenrigsministeren og de konservative klarer sig markant dårligere end alle andre partiet lige nu, mener vælgerne.

I en meningsmåling foretaget af Wilke for Newspaq siger et overvældende flertal på over 60 procent, at hun er den partileder, som klarer sig dårligst lige nu.

Samtidig stempler halvdelen af vælgerne Det Konservative Folkeparti som det parti, der klarer sig værst.

I målingen klarer blå blok sig ikke fremragende. På en kedelig andenplads finder man statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Godt 16 procent peger på ham som den partileder, der klarer sig dårligst.

Den dårlige konservative måling kommer bestemt ikke bag på politisk kommentator og tidligere formand for de konservative, Hans Engell.

– Der er ingen tvivl om, at sommeren og efteråret har været enormt kostbart for Lene Espersen. Det Konservative landsmøde blev heller ikke den genkomst, som Lene Espersen havde håbet på, fordi der er alt for mange sager, der har hobet sig op, siger han.

Røde blok er de store vindere i målingen. Bedst af alle klarer Villy Søvndal sig. Blot én procent mener han klarer sig dårligst lige nu.

De konservative på Christiansborg indrømmer, at Lene Espersen har begået fejl i løbet af året, men at hun i udstrakt grad er offer for en mediestorm.

Helge Adam Møller (K), forsvarsordfører, opfordrer derfor oppositionen til at slå koldt vand i blodet forud for formiddagens afgørende samråd, hvor Espersen skal svare på en række spørgsmål om den påståede overbetaling af de private sygehuse i midten af 00’erne.

– De, der i dag vil angribe hende, og det skal de jo, skal huske på, at der ikke er nogen, som er fejlfri. Mig bekendt er der kun to her i verden. Det er Vorherre og Paven – ja, selv Paven ham har vi jo set lave nogle fejl, siger han.

Lene Espersens svar ved dagens samråd i finansudvalget er bestemmende for hendes politiske fremtid. Bl.a. har Dansk Folkeparti meldt ud, at partiet ikke vil frede hende som minister, før de bl.a. har hørt dagens forklaring på, hvorfor hun gav forkerte oplysninger til Folketinget.

– Lene Espersen skal bruge samrådet til så godt som muligt at få lagt sagen død. Det afgørende er, at hun for Dansk Folkeparti på sin side, for det er umuligt, at Socialdemokraterne og SF lader den ligge, påpeger Hans Engell.

Hos de konservative erkender politisk ordfører, Henriette Kjær (K), at der “ikke er plads til flere fodfejl” fra Lene Espersen, men hun er samtidig overbevist om, at udenrigsministeren klarer dagens udfordring i stiv arm.

– Jeg er ikke i tvivl om, at Lene Espersen vil beklage over for medlemmerne af finansudvalget, at hun har givet et ikke-fyldestgørende svar i Folketingssalen. Det ved jeg personligt, hun er meget ked af, siger hun.

Fakta:

– Meningsmåling. Det har vi spurgt om.

– Uagtet dit eget politiske ståsted, hvilken politik leder klarer sig dårligst lige nu?

– Uagtet dit eget politiske ståsted, hvilken politisk parti klarer sig dårligst lige nu?

– Lene Espersen, 60,1 procent (de konservative, 50,7 pct.)

– Lars Løkke Rasmussen, 16,7 pct. (Venstre, 14,7 pct.)

– Helle Thorning-Schmidt, 8,5 pct. (socialdemokraterne, 9,9 pct.)

-Villy Søvndal, 2 procent (SF, 1 pct.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Reklame for kosttilskud er ikke for børn og unge
Next post Kæmpeforskelle på operationsventetider