Plummers efterfølger betalte DR-druk

DR-toppen drak og spiste for 1.100 kr. per næse, viser aktindsigt. Professor i offentlig ret klar med kritik.

DR’s bestyrelse og ledelse fik rigeligt indenbords. Maria Rørbye Rønn lagde ud.

DR’s konstituerede generaldirektør lagde ud for en middag, hvor bestyrelsen og ledelsen i snit drak ni licensbetalte genstande hver.

Den 7. oktober 2008 var DR’s bestyrelse og ledelse ankommet til Århus inden et heldagsmøde i bestyrelsen næste dag.

De 12 mediefolk gik sammen ud og drak omkring 110 genstande i alt eller ni genstand hver, viser bilag, som DR har givet aktindsigt i.

Sammen med aperitif, vin og cognac nød selskabet også en tre-retters middag på Brasserie Latin i Århus. Pris 13.185 licensbetalte kroner – næsten 1100 kroner per næse. Det forbrug er på kanten med DR’s egne regler og møder kritik på både Christiansborg og fra professor i offentlig ret Claus Haagen Jensen.

– Det vurderer jeg som kritisabelt. Det er sådan en, hvor man kan sige, det er en kikser, siger han.

Claus Haagen henviser til, at der efter Brixtofte-sagen har bredt sig en grænse på 1.000 kroner per person rundt om i det offentlige, som det maksimale beløb man må bruge på en middag.

Den kritik er Enhedslisten enig i.

– Jeg synes, det er fuldstændigt uacceptabelt, at man bevæger sig over 1.000 kroner, siger medieordfører Per Clausen.

Da de 12 DR-gæster var færdige med at spise og drikke de 108 genstande, lagde den nu konstituerede generaldirektør Maria Rørbye Rønn ud for middagen. Den betaling får hun efterfølgende dækket af licenskroner, fremgår det af regnskabet. Det gør hun, fordi hun som direktør for DR Jura, Politik og Strategi var sekretær for bestyrelsen.

På det tidspunkt var nuværende bestyrelsesmedlem Torben Dalby Larsen konstitueret bestyrelsesformand og dermed formelt ansvarlig for selskabet. Men han hverken bestilte bord eller skrev under på regningen.

– Jeg erindrer ikke middagen som ekstravagant, og jeg erindrer ikke personligt at have et forbrug af den slags. men jeg kan ikke vide, hvad den samlede regning er. Og jeg vil gerne sige, at det samlede niveau lyder for højt, siger han.

Årsagen til den høje regning findes i selskabets tørst. I løbet af aftenen får de 12 gæster drukket 14 flasker vin til omkring 500 kroner flasken. Oven i det får selskabet også en aperitif til at starte på og halvdelen slutter af med en god cognac.

– Det har da været helt hyggeligt hen mod slutningen, konstaterer Claus Haagen Jensen. Alt i alt giver det over 9 genstande i gennemsnit per person:

– Det synes jeg også trækker i retning af, at det her ikke er i orden, siger han og tilføjer, at et enkeltstående eksempel ikke bør få konsekvenser.

DR’s interne regler for ansattes forbrug siger, at en middag inklusive drikkevarer skal holde sig under 600 kroner, men reglerne kan dispenseres op til samlet 1.000 kroner.

Kun halvdelen af deltagerne ved middagen var ansat af DR – resten var eksternt valgte bestyrelsesmedlemmer.

Uanset hvad vil Per Clausen have, at bestyrelsen selv punger ud for sine udskejelser.

– Det er klart, at hvis man har et så stort et forbrug af alkohol, at man ikke kan holde det inden for de økonomiske rammer, som Danmarks Radio opstiller, så må man selv betale, siger han.

Det vil Torben Dalby Larsen ikke kommentere. Men han vil gøre det bedre i fremtiden:

– Vi må skærpe opmærksomheden på, at en arbejdsmiddag før et bestyrelsesmøde er i et mere moderat og acceptabelt niveau, siger han.

Næste morgen var alle til bestyrelsesmøde i DRs Århus-afdeling fra morgenstunden.

Faktaboks:

Det fik bestyrelsen og direktionen

12 aperitif 720 kr.
12 menu 3780 kr.
12 tillæg for kalv 600 kr.
2 entrees 190 kr.
1 the 30 kr.
6 café au lait 180 kr.
2 latte 70 kr.
3 kaffe 75 kr.
5 fl. Saucerre Gd Cuvee 2675 kr.
7 fl. Damoy Bourgogne Rouge 3465 kr.
2 fl Semillion Doux, Catena 830 kr.
6 D. Bouju Reservé Cognac 570 kr.

I alt 13.185 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 21 kommuner har kæmpe behov for renovering af boligområder
Next post DF: Private jobfirmaer må lukke