Vognmandsbranchen taget med bukserne nede

SKAT, Høje-Taastrup Kommune og politiet gennemførte mandag i denne uge en større aktion rettet mod vognmandsbranchen. Aktionen har afsløret omfattende sort arbejde, socialt bedrageri og skattesnyd og politiet har flere personer i sagen.

I alt blev 182 personer interviewet ved aktionen. 57 selvstændige erhvervsdrivende skal have registreringsforholdene undersøgt nærmere, idet der allerede hos enkelte er konstateret, at der sker udbetaling af lønninger uden indeholdelse af A-skat.

Under aktionen blev der antruffet 30 personer, som arbejdede, selvom de modtager sociale ydelser fra det offentlige. Hos 29 personer havde SKAT ikke registreret nogen indkomst og derfor bliver det nu undersøgt, om der var tale om sort arbejde.

Aktionen har således medført, at omkring 64 procent af de antrufne personer skal have undersøgt deres skatteforhold nærmere.

– Vi har haft vores fogeder med på aktionen. Og de har i løbet af dagen fået nedbragt gælden til det offentlige med omkring 1,2 millioner kroner, fortæller Gert Hansen, der er tovholder på aktionen.

Skatteminister Troels Lund Poulsen lover, at SKAT følger op på aktionen:

– Aktionen afslører desværre, at der er massive problemer i vognmandsbranchen. Det ligner nærmest et forbryderkatalog med både socialt bedrageri, illegal arbejdskraft og sort arbejde. Jeg vil kraftigt opfordre brancheorganisationerne til at få ryddet op i deres vognpark, og vognmændene er lige rykket op i SKATs rampelys. Her er varmt at være, og vi kommer igen.

Københavns Vestegns Politi har ved aktionen anholdt 17 personer af udenlandsk oprindelse til fastlæggelse af deres identitet. Ni af dem kunne efterfølgende løslades.

Syv er sigtet for at arbejde ulovligt eller have opholdt sig ulovligt i Danmark. Deres sag vil blive forelagt Udlændingeservice med henblik på udvisning og indrejseforbud.

Desuden vil en 24-årig iraker, som i forvejen havde søgt asyl i Sverige, returneres til de svenske myndigheder.

Københavns Vestegns Politi vil undersøge, om der kan rejses straffesager mod eventuelle arbejdsgivere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Terrorsigtede ville ramme mål i Danmark
Next post Peberfrugt til 19,95 stopper først i 2011