A Kick out of Africa på Museet for Fotokunst

På en af sine rejser til Afrika opstod et spørgsmål hos fotografen Tine Harden: “Hvorfor hører vi kun om Afrika i forbindelse med krig, vold, sygdom og sult? Hvorfor er der ingen historier om afrikanernes livskraft, glæde og hverdag?”

Brandts udstiller fotograf Tine Hardens fodboldbilleder fra Afrika. Foto: Tine Harden

Det blev Tine Harden selv, som leverede en af de positive historier fra kontinentet. På rejser gennem flere lande fotograferede hun mennesker, som lever under forskellige vilkår, men som har en bemærkelsesværdig ting til fælles: Begejstringen for fodbold. Tine Hardens fotografier blev til bogen A Kick out of Africa, og nu bliver et stort antal af billederne udstillet på Museet for Fotokunst.

Udstillingen og bogen
Udstillingen A Kick out of Africa består af omkring 100 fotografier. Den har tidligere på året været vist i Skuespilhuset i København og på Nordkraft i Aalborg. Billederne viser masaier i Kenya, arabere i Rabat og Kairo, slumbørn i Sydafrika og alt det der er i mellem. Bogen og udstillingen er et ambitiøst pragtværk om det fodboldspillende Afrika og dokumenterer den skønhed der ligger i leg og spil, og som kan udspille sig under alle tænkelige forhold. Bogen udkom som en fejring af VM i Sydafrika 2010.
I udstillingsperioden kan bogen købes i Brandts Shop.

Udstillingen åbner torsdag den 25. november på Museet for Fotokunst kl. 17 og her vil Tine Harden selv være til stede. Sidste udstillingsdag er 20. februar 2011.

Om Tine Harden
Tine Harden (født 1960) har været pressefotograf på Politiken og har flere gange vundet og været nomineret i forskellige kategorier i Årets Pressefoto. Harden har en lang række udstillinger bag sig og har bidraget til flere bogudgivelser. Derudover er hun en efterspurgt og anerkendt freelance fotograf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dansk soldat dræbt i Afghanistan
Next post Ny postlov: Tredobbelt brevpris for danskere