Billeder på chatforums kostede dyrt

SKAT har nu fået rettens ord på, at skattesnydere ikke blot kan lade deres ejendele registrere i deres venners navne og så slippe for at betale det, de skal. Det måtte en skattesnyder og motorcykelejer erkende da han blev dømt i Vestre Landsret efter at have vist sin motorcykel frem på forskellige chatforums.

Med en stor skattegæld og påstande om intet at eje dur det ikke at vise billeder frem af sig selv og sin motorcykel på diverse chatforums og omtale den som sin egen.

– Der er her tale om en skattesnyder af en vis kaliber, som vi selvfølgelig går efter i sømmene, når han siger, han intet ejer. Sådan fandt vi frem til motorcyklen, som vi nu har beslaglagt, forklarer afdelingsleder i SKAT Erik M. Rosenbæk.

Sagen endte i retten, da skattesnyderen havde ladet motorcyklen indregistrere med en ven som ejer. Landsretten så dog anderledes på sagen og tilbageviste, at vennen var ejer af motorcyklen.

– Det her er en vigtig sag for os, fordi den slår fast, at du ikke blot ved at indregistrere dine ejendele hos venner kan slippe for at betale, det du skylder, pointerer Erik M. Rosenbæk.

Den dømte er en virksomhedsindehaver, som har drevet uregistreret virksomhed i mange år og samtidig hævet sociale ydelser. Udover en stor efterbetaling af skat og moms på ca. 1 mio. kr. har indehaveren accepteret en bøde på 250.000 kr. Spørgsmålet om eventuelle uretsmæssige sociale ydelser ligger ved anklagemyndigheden.

Virksomhedens indehaver har derfor efterhånden oparbejdet en stor gæld hos det offentlige, og han har oplyst, at han intet ejer. Lige inden sagen om den uregistrerede virksomhed blev afsluttet, solgte indehaveren en båd til sin svigersøn for 35.000 kr. Båden blev inden for et år solgt videre for 110.000 kr. SKAT valgte derfor at beskatte svigersønnen af en gave på 73.000 kr. Den afgørelse har svigersønnen dog klaget over.

SKAT valgte i begyndelsen af 2010 at gøre udlæg i motorcyklen, der straks blev taget i bevaring. Indehaveren og kammeraten protesterede over beslaglæggelsen og SKAT vandt i første omgang sagen i fogedretten. Sagen blev anket videre til landsretten, der nu har afgjort, at SKAT kan sælge motorcyklen som afdrag på indehaverens gæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Golfklubber kan risikere momsregning
Next post Dansk soldat dræbt i Afghanistan