Du skal arbejde selvom du er fyret

Selvom det kan være en både trist og barsk oplevelse at blive fyret, har man som opsagt medarbejder stadig pligt til at møde på job og udføre sit arbejde i opsigelsesperioden. Og gør man ikke det uden en rigtig god grund, må arbejdsgiveren bortvise den fyrede uden løn. Det viser en dom fra Øster Landsret.

En kvindelig pædagog på en skole blev fyret, da hun efter arbejdsgiverens opfattelse ikke udførte sine opgaver tilfredsstillende. Inden medarbejderen forlod skolen efter at have fået en fyreseddel, fortalte hun både chef og gentagende gange flere medarbejdere, at hun aldrig ville komme tilbage igen.

Efter tre dage hvor medarbejderen hverken havde vist eller givet lyd fra sig, blev hun bortvist uden løn. Og det var altså helt i orden.

– Østre Landsret gav arbejdsgiveren medhold i, at bortvisningen var lovlig. Dommen viser, at en opsagt medarbejder har fuldt ud de samme rettigheder og forpligtelser som kolleger, der fortsat er ansat. Vil man have løn under sin opsigelse kræver det at man opfylder alle sine normale forpligtelser. Blandt andet at møde som sædvanligt, udføre sit arbejde tilfredsstillende og være loyal mod sin arbejdsgiver, siger leder af arbejds- og ansættelsesret i revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG Julie Gerdes.

Medarbejderen mente, at bortvisningen var ulovlig, og forsvarede sig med, at hun var så psykisk medtaget af fyringen, at hun ikke var i stand til at arbejde.

På den anden side var arbejdsgiveren af den opfattelse, at den fyrede medarbejders udtalelser om aldrig at komme tilbage igen skulle opfattes som en endelig beslutning om ikke at møde på arbejdet igen, og bortvisningen derfor var lovlig.

– Man kan ikke bare stikke af, hvis man bliver opsagt og samtidig forvente at have krav på at blive betalt. Også selvom man føler, at det er hårdt og uretfærdigt. Så hvis man vil beholde løn, og de rettigheder man har som ansat, så skal man altså også arbejde i opsigelsesperioden, selvom man er blevet fyret, siger Julie Gerdes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post To danskere kvæstet i busulykke i Egypten
Next post Færre Zumaer og flere Jenser i superligaen