Kunststøttesystemet skal udredes

Kulturminister Per Stig Møller offentligjorde i denne uge kommissoriet for et nyt udvalg, der skal udrede behovet for modernisering af det danske kunststøttesystem.

– Jeg tror, det er sundt for alle systemer at få et ordentligt gennemsyn en gang i mellem. Vores nuværende kunststøttesystem med Statens Kunstfond og Statens Kunstråd er grundlæggende velfungerende, men det er unægtelig blevet et ret komplekst system – populært sagt et hus med mange indgange og tilbygninger, sadgde Kulturminister Per Stig Møller og fortsatte:

– Derfor har jeg nu besluttet at nedsætte et udvalg, som i den kommende tid skal udrede vores kunststøttesystem. Jeg lægger op til en bred og fordomsfri udredning af området, hvor konklusionen på ingen måde er givet på forhånd. Mit mål er ganske enkelt at få belyst, om konstruktionen fortsat er den optimale i forhold til formålet: at støtte den danske kunst. Når udvalgets anbefalinger foreligger, vil jeg tage stilling til, om der skal ske ændringer i konstruktionen.

Det danske kunststøttesystem er i dag opbygget af en række forskellige råd og udvalg under Statens Kunstfond (oprettet i 1964) og Statens Kunstråd (2003). Kunststøttesystemet er til stadighed genstand for diskussion. Senest har rapporten ’Spændvidder – om kunst og kunstpolitik’ bestilt af Statens Kunstråd peget på behovet for nytænkning i systemet bl.a. med henblik på at opfange kunstens nye former og forbrugsmønstre. Udvalget får et meget bredt mandat og skal desuden se på habilitetsspørgsmål omkring tildelingen af kunststøtte.

Formand for udvalget bliver Tivolis direktør Lars Liebst.

– Som tidligere formand for Statens Kunstråd og som leder på en række kulturinstitutioner kender Lars Liebst vores kunststøttesystem som få andre. Både indefra og udefra. Derfor er han rette mand til at lede den meget brede gennemgang af hele konstruktionen, som jeg nu sætter i gang. Udvalget med Lars Liebst i spidsen skal bl.a. se på, hvordan systemet fungerer i forhold til en kunst og et kunstforbrug under konstant forandring. Jeg glæder mig meget til at få udvalgets ”tilstandsrapport” på hele bygningsværket, sagde Per Stig Møller siger om udvalgets formand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ingen rabat til skattesyndere i 2011
Next post Danskernes modermærkekræft giver trist fjerdeplads på verdensplan