Natteravne kører gratis i tog i hele landet

DSB og Natteravnene udvider samarbejdet, så de frivillige fra Natteravnene kan kører gratis med DSB i hele landet.

For fremtiden skal Natteravnene have mulighed for at køre gratis med DSB’s tog, når de fredag og lørdag nat går rundt i nattelivet for at skabe tryghed. Aftalen er netop trådt i kraft og er magen til den, der allerede gælder i S-tog og DSBFirsts tog. Her må Natteravnene køre gratis mellem 18 og 06, hvis de er mindst tre sammen og iført uniform. Aftalen giver natteravnene mulighed for at følge en gruppe unge fra en station til en anden, hvis de vurderer, at der er et behov for det.

Natteravnene
Natteravnene er siden opstarten i 1998 blevet et landsdækkende foretagende. Der er omkring 7.000 aktive natteravne fordelt på 248 lokalafdelinger. Konceptet er, at ansvarlige og troværdige “voksne” på frivillig basis går rundt i byerne og snakker med de unge, der er på vej til og fra fest. I bund og grund er det et spørgsmål om tryghed – både for de unge selv og for andre borgere.

– Vi kan se, at natteravnene skaber tryghed for personale og kunder i S-tog og hos DSBFirst. Derfor synes vi, at det er en rigtig god idé at udvide samarbejdet til alle DSB’s tog, forklarer servicechef Niels Borre og fortsætter:

– Det er vigtigt at være opmærksom på, at Natteravnene ikke er vagter. De er heller ikke togpersonale. De er der for at gøre deres arbejde og snakke med de unge, der er på vej i byen. De beskæftiger sig primært med unge fra de lokalområder, hvor de selv bor, hvilket tit lægger en dæmper på de unge, siger han.

God gevinst for alle
Niels Borre er ikke i tvivl om, at aftalen kommer til at gavne alle parter.

– Vi vil jo gerne have, at Natteravnene også kommer forbi vores stationer på deres runderinger. Ved at give dem lov til at tage toget med en gruppe unge gør vi det nemmere for dem at passe deres arbejde, forklarer Niels Borre.

Ved at være et lokalt kendt ansigt bliver natteravnene respekteret af de unge, og langt de fleste ser ikke Natteravnene som irriterende, men som et hyggeligt indslag på deres vej i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post DF: Private jobfirmaer må lukke
Next post Fraværssamtalen gør folk mere syge