SKAT stopper forkerte fradrag for 55 mio. kr.

Ca. 700 lønmodtagere har været lidt for friske med at give sig selv fradrag og skal nu til sammen betale skat af 55 mio. kr. Det sker efter en målrettet kontrol fra SKAT.

Stikprøver har vist fejl hos mange af de lønmodtagere, som har fratrukket store beløb i deres skat. Derfor iværksatte SKAT i starten af 2010 et projekt med kontrol af store fradrag hos en større kreds af lønmodtagere i Midtjylland.

Projektet nærmer sig nu sin afslutning, og SKAT har i den forløbne periode kontrolleret fradrag hos ca. 1.700 lønmodtagere i Midtjylland. Resultatet er reguleringer for 55 mio. kr.

– Projektet viser med al tydelighed, at alt for mange har troet, at de har kunnet slippe af sted med at snyde med fradragene. Derfor opruster vi nu, og fra næste år er det her et landsdækkende projekt, så vi kan få sat en stopper for det her, udtaler skatteminister Troels lund Poulsen.

– Fejlprocenten har desværre vist sig at være endnu større end forventet. Vi har konstateret fejl og foretaget rettelser i tæt på halvdelen af de kontrollerede sager, oplyser projektleder i SKAT Jens Buch, der fortsætter:

– Vi har samlet foretaget reguleringer for over 55 mio. kr. og den fradragstype, hvor vi har konstateret flest fejl og foretaget flest rettelser, er fradrag for kost og logi.

I projektet er der konstateret en overvægt af fejl i fradragene hos udenlandsk arbejdskraft, hvoraf mange har svært ved at forstå reglerne, der ofte opfattes som komplicerede.

Jens Buch understreger dog, at der også er foretaget mange rettelser hos “almindelige” danske lønmodtagere, både vedrørende fradrag for kost og logi og andre fradragstyper.

I en del tilfælde har personer foretaget store fradrag via TastSelv, selv om SKAT har givet dem meddelelse om, at de ikke opfyldte betingelserne for at foretage fradrag.

– Hvis det vurderes, at der er tale om en forsætlig handling, kan det medføre bødestraf.

En del af disse personer kan altså forvente en bøde oveni den ekstra skat de allerede skal betale, forklarer Jens Buch.

SKAT har indført en ny karantæneordning på TastSelv. Det betyder, at SKAT har mulighed for at udelukke personer fra at bruge TastSelv.

– Vi vil i vid udstrækning gøre brug af denne karantænemulighed over for personer, som har udvist en uhensigtsmæssig adfærd i TastSelv, siger Jens Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Smykkefirma får bøde på 600.000 kr
Next post Mindre ballade ved fodboldkampe