SKAT tilbageholder rekordstor del af danskernes løn

80 millioner kroner. Så meget trækker SKAT hver måned direkte i 70.000 danskeres løn. Det svarer til en stigning på 60 procent på to år. Beløbet går til at dække offentlig gæld, som ikke frivilligt er betalt.

SKAT bruger lønindeholdelse i stadig større grad som effektivt middel til at nedbringe danskernes gæld til det offentlige. Sidste år blev der på den måde kradset 838 millioner kr. ind til statskassen, mens der i 2008 blev inddrevet 608 millioner kr. For årets første to kvartaler er der i alt hentet 488 millioner kr. ind på den måde. Det er en stigning på omkring 60 procent i forhold til 2008.

– Lønindeholdelse er et utroligt effektivt værktøj. Vi taler om, at der helt automatisk hver måned bliver hentet 80 millioner kr. ind, fra borgere, som ikke har reageret på flere rykkere, men nu ikke kan komme uden om at betale. siger skatteminister Troels Lund Poulsen.

I 2008 foretog SKAT i gennemsnit 48.500 lønindeholdelser hver måned. Det tilsvarende tal for første halvår 2010 er 70.000. Det svarer til en stigning på 45 procent.
Ud over at antallet af lønindeholdelser er steget, så er de beløb, der hentes på den måde steget endnu mere. Fra 50 millioner kr. i gennemsnit hver måned i 2008 til nu 80 millioner kr. i de første to kvartaler i 2010. Det svarer til knap 60 procent.

– I gamle dage skulle vi bede arbejdsgiveren om at indeholde en del af lønnen. Nu kører det hele automatisk ved, at vi forhøjer trækprocenten. Da arbejdsgiveren hver måned skal trække et skattekort elektronisk kan vi være sikre på, at der også sker lønindeholdelse hvis man skifter job eller har flere job. Så det er ikke en inddrivelse man sådan lige kan undgå, siger Jim Sørensen, der er skattedirektør.

Lønindeholdelse kan bruges på gæld helt ned til 100 kr. Konkret foregår det ved, at borgerens trækprocent bliver forhøjet på baggrund af en vurdering af borgerens økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post En time mere om ugen kræver ekstra i lønningsposen
Next post Spindoktor ny chef hos DR Nyheder