Slut med kaos af mobilopladere

En mobiloplader, som skal kunne bruges til alle mobiltelefoner i fremtiden, uanset model, bliver nu en realitet.

De mange forskellige opladere til mobiltelefoner er snart fortid. En fælles standard for mobilopladere er netop blevet vedtaget af det europæiske standardiseringsorgan CENELEC. Den fælles mobiloplader passer til alle mobiltelefoner uanset type og mærke.

Det er eksperter fra en lang række lande, der er blevet enige om den nye banebrydende standard, som hedder EN 62684. Dansk Standard har faciliteret arbejdet med at udvikle standarden fra dansk side. Her er man begejstret for standarden:

– Det er et fantastisk brugervenligt fremskridt, som vil gøre håndteringen af mobiltelefonen lettere for mange forbrugere, siger konsulent Christian Verholt, der er sekretær for det danske udvalg. Han forventer også en miljømæssig gevinst:

– EN 62684 er et godt eksempel på, at standarder kan være med til at gøre noget godt for miljøet. Nu hvor alle har mulighed for at bruge de samme ladere, behøver de ikke – som man gør i dag – at smide den gamle oplader væk. Der er større sandsynlighed for, at man kan genbruge det, man har, siger Christian Verholt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Internetudbyder: WikiLeaks er stadig i Sverige
Next post Ældre skal have online omsorg