Smykkefirma får bøde på 600.000 kr

Smykkeselskabet Lise Aagard Copenhagen A/S, er dømt for at have meddelt to forhandlere, at de ikke må give fast rabat ved salg af Troldekugler på nettet. Det er i strid med konkurrenceloven.

Københavns Byret har på den baggrund idømt selskabet en bøde på 600.000 kroner. En direktør i selskabet har i samme sag fået en bøde på 25.000 kr.

Byretten lægger i sin dom vægt på, at:

”Bøden er fastsat blandt andet under henvisning til, at der på den ene side er tale om en alvorlig forseelse og på den anden side, at det drejer sig om et meget kort tidsrum, og at der kun er tale om to forhandlere.”

Konkurrencestyrelsen modtog i efteråret 2008 henvendelser fra to forhandlere af Troldekugler. Lise Aagaard Copenhagen A/S havde efter det oplyste opsagt forhandlerne, fordi de gav rabatter på Troldekugler ved salg på internettet.

Sagen blev overdraget til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) den 6. oktober 2008. Den videre efterforskning afslørede flere mulige strafbare forhold, og SØK rejste tiltale mod smykkefirmaet den 12 marts 2010.

I sagen var Lise Aagaard Copenhagen A/S tiltalt for flere forhold. Selskabet er frifundet i nogle af dem.

– Dommen bekræfter, at bindende videresalgspriser er en alvorlig sag, De ødelægger konkurrencen mellem forhandlerne, så forbrugerne betaler for meget for det, de køber, siger Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kim Sparlund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Palle Huld er død
Next post SKAT stopper forkerte fradrag for 55 mio. kr.