Snedovenskab kan koste dig kassen

Årets første sne er faldet mange steder. Men sneen kan blive et dyrt bekendtskab, hvis du glemmer dine forpligtigelser som husejer.

Sneen er kommet tidligt i år og ligger som et tykt tæppe mange steder. Det er smukt at kigge på, men pas på.

Det kan blive et dyrt bekendtskab, hvis du gemmer dine forpligtigelser som husejer.

Det er nemlig dit ansvar, hvis nogen falder på dit fortov, fordi du har glemt at salte og rydde sne.

Sneen er kommet tidligt i år og ligger som et tykt tæppe mange steder. Det er smukt at kigge på, men pas på.

Det kan blive et dyrt bekendtskab, hvis du gemmer dine forpligtigelser som husejer.

Det er nemlig dit ansvar, hvis nogen falder på dit fortov, fordi du har glemt at salte og rydde sne.

– Som udgangspunkt skal man som husejer rydde sit fortov efter et snefald i tidsrummet syv om morgenen til 22 om aftenen. Hvis man rydder sit fortov om morgenen, kan man dog godt tage på arbejde og vente med at rydde, til man kommer hjem, siger Tenna Westergaard, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Man er således ikke forpligtiget til at rydde sne inden for normal arbejdstid, hvis man har haft gang i sneskovlen om morgenen. Husejere er typisk ansvarlige for fortove og halvdelen af vejen.

Er uheldet ude og én person falder og kommer til skade uden for ens hus, fordi man ikke har ryddet og saltet, er det bare om at have en ansvarsforsikring, forklarer Tenna Westergaard.

– De fleste husejere har en husforsikring, der også inkluderer en ansvarsforsikring. Hvis man glemmer at ordne sit fortov, så dækker ansvarsforsikringen, siger hun.

I værste tilfælde kan et fald betyde varige mén og et erstatningskrav i millionklassen. De fleste erstatningssager ender dog på mellem 25.000 og 100.000 kroner.

Er det dig, der er uheldig at skvatte i sneen, så er det alfa og omega, at du får dokumenteret, at der ikke har været ryddet og saltet ordentligt.

– Selvom det ikke er det første, man tænker på efter et fald, så er det en god ide at tage et billede med en mobiltelefon eller, hvis der er andre i nærheden, at få dem til at bevidne, at fortorvet ikke var ryddet, siger Tenna Westergaard.

Forsikringsoplysningen vurderer, at forsikringsselskaberne hvert år har omkring 100 erstatningssager fra personer der er styrtet, hvor der burde være ryddet.

Vil man være fri for at rydde sne, kan man gennem sin grundejerforening entreer med en privat snerydder.

Man skal dog passe på, siger formand for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær.

– Selvom folk har en aftale, så er de stadig forpligtiget til selv at rydde. Det betyder, at du i princippet ikke må forlade din bopæl om morgenen, uden at der er ryddet. Også selvom du har en aftale med et firma om, at de kommer klokken 10 eller 11, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Rod med fakturaer koster grønthandler retten til at drive virksomhed
Next post Advarsel mod kosttilskud fra rawfoodshop.dk