Stor fyringsrunde i Udenrigsministeriet

30 medarbejdere i Udenrigsministeriet får i næste uge stukket en fyreseddel i hånden. 135 stillinger nedlægges over de næste tre år.

Udenrigsministeriet gennemfører massive besparelser og fyrer i første omgang 30 medarbejdere.

Der er tale om både ansatte i ministeriet på Asiatisk Plads i København og på de danske repræsentationer i udlandet.

Regeringen har pålagt Udenrigsministeriet at spare 71 millioner kroner i lønudgifter over de kommende tre år.

De 30 fyringer er første skridt i en længere sparerunde, bekræfter ministeriet.

– Vi er i gang med at tilpasse organisationen til de reducerede drifts- og lønrammer, som vi har. Og derfor skal vi de næste tre år nedlægge op mod 135 stillinger. Det betyder, at vi allerede nu skal sige farvel til 30 medarbejdere, siger chef for center for HR og økonomi i ministeriet, Anne-Birgitte Albrechtsen.

De ansatte blev torsdag orienteret om den indledende fyringsrunde. Og i næste uge bliver der sat navne på fyresedlerne. Hvilke afdelinger, der skal holde for, er endnu ikke afgjort.

Udenrigsministeriet skal frem til 2013 bringe lønomkostningerne ned fra 703 millioner kroner til 632 millioner kroner. En besparelse på 71 millioner kroner.

Omkring 1.350 medarbejdere er beskæftigede i Udenrigsministeriet. 850 arbejder på Asiatisk Plads i København, mens 500 er udsendt til ambassader og konsulater i udlandet.

Ifølge regeringens spareplan skal ministerierne spare 1,8 milliarder fra 2011 til 2013. Det svarer til, at de skal reducere deres driftsudgifter med en halv procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Pilotprojekt skal gøre op med papireksaminer
Next post Mand anholdt i sag om drab og voldtægt fra Amager