Tillykke Pippi

En af verdens kendteste piger fylder i dag 65 år.

Hun har tryllebundet flere generationer af børn og voksne med sine sjove infald, skøre ideer og en taske fuld af guldpenge. Hendes navn er Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe – eller populært bare kaldet Pippi – for det er hende der er fødselar i dag.

Den første bog om Pippi Langstrømpe udkom på denne dag i 1945 og den er, sammen med de andre bøger om Pippis liv, stadig blandt de mest læste børnebøger i verden.

Historierne om Pippis liv i Villa Villekulla sammen med aben Hr. Nilson, hesten Lille Gubben, nabobørnene Tommy og Annika og alle de andre i byen blev til ved lidt af et tilfælde. De startede som godnathistorier, som Astrid Lindgren fortalte sin egen datter. Efter nogle år, skrev Lindgren dem ned og sendte manuscriptet til forlaget Bonniér, der dog afviste det. I stedet blev det forlaget Rabén og Sjögren, som kom til at stå for udgivelsen af de populære bøger.

Populær TV-serie
I 1969 blev der lavet en TV-serie til svensk tv om Pippi Langstrømpe med Karin Inger Monica Nilsson i rollen som den stærke – fregnede pige med rottehaler.

Serien blev en kæmpe succes, ikke bare i hjemlandet, men over store dele af verden. Og den bliver stadig sendt til glæde for både børn og voksne.

I 2005 kom Pippi Langstrømpe på UNESCOs liste over bevaringsværdige kulturelle værker -og det er vel ikke så galt for en lille pige med fregner og et pusseløjerligt navn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Massive voldtægter af unge piger i Nicaragua
Next post Forbudt julefrokost-sex er utrendy