Unge fra sikret institution udgiver cd

Ni unge fra Region Midtjyllands sikrede døgninstitution Grenen har i løbet af foråret og sommeren indspillet en cd med sange, de selv har skrevet og indsunget.

Ni unge fra den sikrede institution Grenen udgiver en CD. Foto: Region Midtjylland.

De unge har via musikken fået en platform, hvorfra de åbent og ærligt reflekterer over et liv på kanten af samfundet. Teksterne giver samtidig indblik i de unges liv. Der er tale om barske historier om svigt og kriminalitet, men der er også sange om håb for fremtiden.

CD’en er produceret i samarbejde med komponist og producer Søren Bendixen, der gennem et år har han fulgt de unge tæt og hjulpet dem med at omsætte tanker og følelser til ord og toner. På cd’en har de unge indspillet 11 numre, der i genrer bevæger sig fra hiphop og techno til rytmisk og lyrisk instrumental musik.

Den anerkendte DJ og technomusiker Mathias Mesteño har været tilknyttet projektet som musikalsk konsulent. På cd’en medvirker desuden musikerne Niels Vincentz (saxofoner), Jakob Buchanan (trompet og flügelhorn) og Søren Frieboe (overtonesang).

Egmont Fonden har støttet projektet med næsten en halv mio. kr.

Cd’en, der har fået titlen ‘Lyt til mig’ udsendes den 15. november på Gateway Music og kan købes bådes som CD og download.

Hør Lyt til mig (mp3)

Fakta:
Grenen er en institution for kriminelle eller kriminalitetstruede unge mellem 12 og 18 år. Kerneydelsen er døgnanbringelse af unge i sikrede og særligt sikrede afdelinger. Desuden varetager Grenen anbringelse i åbne afdelinger.

I begge tilfælde er det unge, der er anbragt på baggrund af en retslig afgørelse eller som følge af en afgørelse, som de sociale myndigheder har truffet.

Grenen er organiseret i otte afdelinger i Glesborg, Dalstrup, Grenaa og Randers.

Kilde: Region Midtjylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nyt center skal forske i stamceller
Next post Ingen rabat til skattesyndere i 2011