Boom i julegavehandel på internettet

Julens gaveindkøb foregår over internettet. Vi vil spare tid og penge, mener ekspert.

Når julen nærmer sig vælger flere gaveræset og byens stress og jag fra. Vi læner sig tilbage i sofaen med en computer i skødet og bestiller gaverne hjem over nettet.

Hele 67 procent af os bestiller julegaver over nettet. Det viser en meningsmåling blandt 1.170 danskere gennemført af analysebureauet Wilke for Newspaq.

17 procent svarer, at de køber cirka halvdelen, de fleste eller alle gaverne på nettet. Vi søger nemlig de billigste varer på markedet efter finanskrisen, og vi har mere tillid til internettet, lyder det fra forsker i fremtidens trends.

– Der kan købes flere typer varer på nettet, og angsten for nethandlen er ved at forsvinde, fortæller Klaus Æ. Mogensen, der ekspert i forbruger-trends og fremtidsforsker ved Institut for fremtidsforskning.

Omkring cirka 30 procent af de adspurgte svarer, at de har tænkt sig at købe flere af julegaverne over nettet i år, og det er en trend, der er kommet for at blive.

– Jeg tror, tendensen bliver meget mere udbredt, fordi det er så meget nemmere, og der er noget at spare. Man skal ikke traske fysisk rundt i alle mulige butikker, som måske slet ikke har den rigtige vare. Man kan finde alt på nettet og sammenligne priser, forklarer Klaus Æ. Mogensen.

Hos e-handelsforretningernes interesseorganisation melder man også om en stigning i e-handelsmændenes omsætning.

– Vi forventer, at omsætning runder 40 mia. for danskernes køb på nettet i år. Det er en stigning på 25 procent i forhold til 2009. Alene julehandlen vil udgøre en milliard, lyder det fra Henrik Thiel, der er kommunikationschef i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

Det er især musik, bøger, spil, legetøj, elektronik, smykker og tøj der juleshoppes over nettet. Men skal man være helt på forkant med julegave-trends, skal man vende blikket mod USA, hvor gør-det selv-kulturen allerede er meget udbredt.

– I fremtiden vil vi se mere gør det selv-julegaver, så folk får noget mere unikt og personligt, men selv den slags gaver kan man også lave over nettet, siger Klaus Æ. Mogensen.

Hvis du stadig overvejer at købe gaverne på nettet, så lyder rådet, at man skal bestille allersenest den 20. december, hvis man vil være sikker på, at gaverne når frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kvinderne sidder tungt på juleforberedelserne
Next post Bomber mod ambassader i Rom