Flere københavnere bliver sat på gaden

Københavns Kommune har i år flere udsættelser end de foregående år. Finanskrisen har gjort, at flere har mistet deres arbejde, men skrappere regler for kontanthjælp betyder også flere udsættelser, oplever kommunens socialarbejdere.

Arkivfoto: Freelancefotografen.dk

Københavns Kommune oplever i år, at flere borgere har problemer med at betale huslejen.

I årets ti første måneder er 620 borgere blevet sat på gaden. Det er en stigning på 20 procent i forhold til hele 2008, hvor der var 492 borgere, der måtte forlade deres hjem.

– Det, vi mærker lige nu, er resultatet af den nye beskæftigelseslovgivning. Selvfølgelig er der stadig nogen, der spiller huslejepengene op – men mange af udsættelsessagerne skyldes sanktioner i kontanthjælpen. Og vi kan som udgangspunkt ikke kompensere med økonomisk hjælp. For hvis ikke ledige overholder aftaler og møder op til aktivering, så skal de i dag kunne mærke det på pengepungen, siger Dorthe Kristensen fra Socialcenter København.

Indtil videre har der været 1900 udsættelsessager i 2010, men heldigvis lykkedes det i de fleste tilfælde at finde en løsning, før det kommer til en egentlig udsættelse. Skulle det alligevel komme til en udsættelse, så tilbyder kommunen genhusning på krisecentre, herberger, kollegier eller i de 40 nødboliger, som står møbleret og klar til at modtage familier i akut bolignød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 19-årig anholdt for drab i Mou
Next post PayPal lukker WikiLeaks konto