Ingen biler og fly til juleferien

Nu er det sidste chance, hvis man ikke har eget køretøj og skal sikre sig juletransport over Storebælt.

DSB er din eneste juleven, hvis du ikke selv har bil og skal på juleferie i den modsatte ende af landet.

Nyhedsbureauet Newspaq har foretaget et tjek af rejsemuligheder i julen mellem København og Århus, og her står det sløjt til. I hvert fald hvis man vil af sted den 24. december og hjem igen den 26. december i lejet bil eller med fly.

Skal man eksempelvis leje bil hos Avis i København, findes der nu kun fire typer biler at vælge imellem, men det er alle sammen varevogne og lastbiler; samtlige personbiler store som små er ifølge avis.dk revet væk.

Den tendens er gældende på nærmest alle biludlejningshjemmesider. Hos Autoeurope, der ikke selv står for udlejningen, men i stedet formidler køretøjer for andre selskaber, er billigste bil hos alle repræsenterede selskaber lige nu en Ford Mondeo til 1.000 kr. om dagen. Og der er kun to typer biler tilbage at vælge imellem.

Det kræver tålmodighed og ikke mindst held ved computeren eller telefonen at skaffe en udlejningsbil i Julen, men heldigvis har DSB fortsat plads på skinnerne.

– Vi har endnu aldrig været i en situation, hvor vi skulle efterlade nogen på en station, så de blev tvunget til at fejre juleaften der, lyder det fra sekretariatschef hos statsbanerne, Bjarne Lindberg Bak.

Han fortæller dog, at man snart skal hoppe i tasterne, hvis ikke den skal hedde gulvplads på gangen hele vejen hjem til Århus.

– Den 23. december skal man ud i krogene af dagen; enten meget tidligt eller meget sent, hvis man vil af sted. Lillejuleaften er ved at være udsolgt, mens det står noget bedre til med pladserne selv Juleaftensdag, slår Lindberg Bak fast.

Når det handler om at komme hjem efter julen, er det især 26. og 27. december, der er de store rejsedage. Så et godt råd lyder som følger:

– Gå nu ind og bestil nogle pladsbilletter. Så kan I se, hvornår man kan få en siddeplads – det er langt bedre end bare at troppe op på perronen, siger sekretariatschefen.

I luften er alting håbløst, hvis man vil fra København til Århus den 24. december og modsatte vej den 26. december. Hverken Cimber Sterling eller SAS, som er de to selskaber på ruten, kunne tilbyde én eneste plads på deres hjemmesider.

Tætteste luftbårne mulighed til Århus er Norwegian, der flyver til Karup. De har én afgang – ud fra København Juleaftensdag klokken 08:00 og hjem igen fra Karup 26. december 16:55. Der er få billetter, og billigste pris var fredag den 17. december klokken 16:00 1.776 kroner pr. snude inklusive ét stykke bagage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Målrettet efterværn kan hjælpe tidligere anbragte unge
Next post Dansk soldat hårdt såret i Afghanistan