Kanel er Danmarks mest populære krydderi

Kanel klemmer sig ind på førstepladsen – lige foran karry.

For første gang nogensinde er salgsstatistikkerne fra krydderigiganten Santa Maria blevet offentliggjort.

De viser, at stødt kanel er Danmarks mest solgte krydderi. Og det er ikke kun her i julemåneden, det slår rekorder. Det er faktisk gennemsnittet hele året rundt, der ligger til grund for førstepladsen.

– Jeg blev faktisk ret overrasket,” siger Linda Sølvberg, der er salgskoordinator i Santa Maria.

– Jeg har ingen god forklaring på, hvorfor det sælger mest.

Det har derimod kok Bo Jacobsen fra Restaurationen. Han hæfter sig ved, at kanel bliver brugt i mange orientalske retter.

– Det er jo dejligt på risengrød, og det er godt i kager. Men det er også godt i gryderetter med karry. Altså i stærke karryretter med chili og andet guf, der plejer jeg at komme kanel i – det er faktisk rigtigt godt, forklarer han.

Netop karryen kommer ind på en andenplads – salgsmæssigt et mulehår efter kanelen.

– Det siger jo bare, at traditioner lever i bedste velgående, mener kokken og nævner ål i karry som en 300 år gammel sønderjysk specialitet.

Salt er ikke med i optællingen, da det teknisk set ikke er et krydderi. På tredje- og fjerdepladsen kommer henholdsvis hel sorte peberkorn og stødt peber. Hvis salget af de to produkter blev lagt sammen, så ville det være det mest populære krydderi.

Desuden skifter vores krydderivaner over tid. De går både i retning af det luksuriøse og det nemme. Krydderiblandingen ‘Allround’ har oplevet en kraftig vækst siden 2005.

– Allround-krydderiet stikker lidt ud. Det er et meget nemt produkt, hvor man modsat ser de hele peberkorn overhale stødt peber, siger Linda Sølvberg.

Santa Marias salg peger desuden på, at flere godt kan lide at kværne deres krydderier selv.

Santa Marias mest solgte krydderier:

1. Stødt kanel

2. Karry

3. Sort hel peber

4. Sort stødt peber

5. Stødt kardemomme

6. Allround-krydderi

7. Timian

8. Laurbærblade

9. Rosmarin

10. Stødt ingefær

One thought on “Kanel er Danmarks mest populære krydderi

  1. Kan det komme som en overraskelse? Det er meget normalt (nogle steder) at blive “kanelmø/kanelsvend” når man runder 25år og er ugift, lidt som man bliver “pebermø/pebersvend” når man runder 30år og er ugift… voila! Undskyld jeg ødelagde “mystikken” bag kanel…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Julehygge erstattes af tæv og trusler
Next post Bornholmsk snestormsbaby er kommet til verden