Klovn åbner med rekordweekend

Det er ikke et spørgsmål, om Klovn bliver en succes – men hvor stor succesen bliver. Klovn er perfekt kommerciel cocktail.

Sne, storm og danske håndboldkvinder med EM-guld i sigte kan ikke holde folk hjemme i de varme stuer.

Klovn - The Movie åbner med rekordweekend. Foto: PR

Tusindvis har indløst billet i forsalg til komedien ‘Klovn – The Movie’ med de populære komikere Casper Christensen og Frank Hvam i hovedrollerne.

Derfor regner Nordisk Film nu med, at op imod 70.000 biografgængere har set filmen inden weekenden er omme. Det vil sikre Klovn den klart bedste åbningsweekend i år i de danske biografer.

Store populære film – eksempelvis Sussanne Bier seneste værk ‘Hævnen’ – kan normalt kun lokker omkring 40.000 i biffen den første weekend.

Og det stopper ikke dér.

Allerede på premieredagen i går kunne ser filmselskabet se frem til, at filmen kommer til at hive mere end én halv mio. danskere i biografen. Det vil gøre den til årets klart mest sete danske film. Årets hidtidige rekord tilhører Far til fire – på japansk, der hev 432.000 biografgængere ind i mørket.

– Det er ikke et spørgsmål, om Klovn bliver en succes, men hvor stor succesen bliver, lyder det fra marketingschef i Nordisk Film, Frederik Honoré, der står for filmens distribution.

Henrik Palle, der er tv-anmelder på Politiken og medlem af Bodil-komitéen, er også overbevist om, at Klovn bliver en bragende succes. Filmen kombinerer simpelthen en række succeskriterier.

– For det første er oplægget en meget, meget populær tv-serie. Og så er det altså to af landets mest populære komikere overhovedet, som går til det hvide lærred, siger han, og fremhæver også promoveringen af filmen, hvor bl.a. Casper Christensen har optrådt nøgen på filmplakaten.

De mange positive anmeldelser hjælper selvfølgelig også på succesen, men det er ikke afgørende, vurderer Palle.

– De mennesker, der vil ind og se den her film, de vil ind og se den ‘no matter what’, fastslår Henrik Palle med henvisning til tv-seriens dedikerede publikum.

To faktorer kan dog komme imellem Klovn og rekordweekenden, lyder det fra Nordisk Film.

– Hvis man ser ud af vinduet, kan man jo ikke undgå at bemærke vintervejret, som kan ende med at holde folk hjemme. Samtidig klarer håndboldkvinderne sig jo overraskende godt, så det kan også spille ind. Men vi tror på, at Klovn også kan klare de to udfordringer, siger Frederik Honoré.

27.000 filmfans har allerede set Klovn til snigpremiere i biografklubber og lign.

Dermed kan filmen næsten bide skeer med en af 00’ernes allerstørste succeser. 30.000 så gigantsuccesen Mænd der hader kvinder før den officielle premiere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Flere dumper prøven for danskhed
Next post Kvinde dømt for sex med 13-årig