Rekordmange konkurser i november

711 virksomheder gik konkurs i november, hvilket er det højeste antal konkurser på en måned siden 1996, hvor Experians konkursstatistik for første gang kom på gaden. Sammenlignet med 599 konkurser i november sidste år er der tale om en stigning på 18,7 pct. Det viser en ny analyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian.

November måned er sædvanligvis en måned med mange konkurser, men de 711 konkurser i november i år er alligevel det højest registrerede antal til dato. Ikke siden 1996 har man set så højt et antal konkurser på en måned – og i forhold til november 2009 er der tale om en stigning på 18,7 pct.

– Man ser ofte en forsinket effekt i forhold til konkurser, men stigningen i november er alligevel noget højere end forventet. Vi kan se, at konkurserne fordeler sig over stort set hele landet, og at så godt som
alle brancher er ramt. Derfor er det så utrolig vigtigt, at virksomheder sørger for at være grundige i deres kreditvurdering. En god nyhed i vores analyse fra november er til gengæld, at der er sket en stigning i
antallet af nye selskaber siden november sidste år, siger adm. direktør i Experian, Christoffer Spangenberg.

Hovedparten af regionerne har i november oplevet en stigning i antallet af konkurser. I hovedstaden er der tale om en stigning på 30 pct., og i Østjylland er der med 97 konkurser – mod 67 i november 2009 – endda tale om en stigning på 40 pct. Til gengæld kan Fyn, Grønland og Færøerne melde om et faldende antal konkurser.

Et kig på brancher viser, at Landbrug, fisk mm. samt Sundhedsvæsen har oplevet de relativt største stigninger i antallet af konkurser sammenlignet med november 2009. Der har været en stigning i antallet af konkurser i størstedelen af brancherne – brancherne Undervisning samt Hotel- og
restaurationsbranchen har dog som de eneste oplevet fald.

Stor stigning i antallet af nye selskaber
Et noget mere positivt budskab fra Experians konkursstatistik for november er, at der tilsvarende er sket en stor stigning i antallet af nyetablerede selskaber. Antallet af nyetablerede selskaber i november
2010 var på 1.536, hvilket er en stigning på 19,1 pct. i forhold til november 2009.
Det er de samme områder, som er hårdt ramt af konkurser – herunder bl.a. hovedstaden og Østjylland – som tilsvarende melder om mange nye iværksættervirksomheder.

Der er etableret 17.368 nye selskaber i løbet af de første 11 måneder af 2010, hvilket er 666 flere end samme periode i 2009. En simpel fremskrivning af årets første 11 måneder til at omfatte hele 2010
viser, at der vil være etableret 3,8 pct. flere selskaber i hele 2010 end i 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Miljøminister vil udsætte HCB-sejlads
Next post Flere socialt udsatte børn i Odense end i andre provinsbyer