USAs ambassade overvågede autonome i København

Amerikansk overvågning og registrering af danske borgere startede langt tidligere end det hidtil har været kendt. Det skriver Politiken.

Avisen skriver, at en dansker, som arbejdede som sikkerhedsvagt på USA’s ambassade i København fra 1995 til 1997, fortæller, at han sammen med sine kolleger i firmaet Dansikring skyggede medlemmer af det autonome miljø til det daværende Ungdomshuset på Nørrebro for at kortlægge deres færden og se, hvem de mødtes med.

Den tidligere sikkherdsvagt ønsker at være anonym, men avisen skriver, at man er bekendt med dokumentation for kildens tidligere beskæftigelse som vagt på USA-ambassaden.

Avisen skriver også, at vagter i forbindelse med demonstrationer optrådte som tilfældige forbipasserende, som faldt i snak med demonstranterne og forsøgte at pumpe dem for oplysninger.

Professor: Det er ulovligt
– Sådan noget er hamrende ulovlig efterretningsvirksomhed i forhold til straffelovens paragraf 108. Og dem, der udøver den slags virksomhed, vil kunne straffes med op til seks års fængsel for i strid med loven at have hjulpet et fremmed land med at indsamle oplysninger om borgere i Danmark, siger professor i strafferet ved Københavns Universitet, Jørn Vestergaard til Politiken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nødovernatning er ikke et billigt vandrehjem
Next post Køb julegaverne sikkert på nettet