400 pct. flere juleopkald på Bornholm

Telefonerne på Bornholm har været på overarbejde i løbet af de seneste måneders snekaos. Lige siden sneen for alvor ramte Bornholm d. 22. november er det hver eneste dag blevet til mellem 50 og 100 pct. flere opkald end normalt. Det viser tal fra TDC.

Især i julen blev der talt ekstra mange minutter i telefon. Mest trafik i TDC’s net var der lillejuleaften, hvor en snestorm tvang mange danskere til at ændre juleplaner. På Bornholm steg antallet af samtaler med ikke mindre end 440 pct. sammenlignet med lillejuleaften året før. Selve juleaften var antallet af opkald ”kun” 250 pct. i forhold til juleaften 2009. Også de øvrige juledage blev der talt over dobbelt så meget i telefon som normalt.

Samtalerne steg, da sneen faldt
Kigger man på den bornholmske telestatistik for november og december, ser man et præcist sammentræf mellem snevejret og antallet af samtaler. I starten af november ligger antallet af opkald en smule højere end i 2009.

– Samme dag sneen for alvor rammer Bornholm, stiger antallet af opkald drastisk og holder et usædvanligt højt niveau, som faktisk ikke er aftaget endnu. Men trods snemasserne, der har gjort det vanskeligt at komme rundt til venner og bekendte, kan bornholmerne glæde sig over, at det med 1-krones samtaler er blevet væsentligt billigere at tale i fastnettelefon, fortæller direktør i TDC Privat, Jesper Theill Eriksen.

Antallet af sms’er er til gengæld i hele perioden på nogenlunde samme niveau som i 2009. Tallene dækker over både mobil- og fastnetopkald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kronprinsesse Mary har født
Next post Arken forlænger Scherfig-udstilling