9 ud af 10 tager ikke backup

Rigtige mænd tager ikke backup. Sådan lyder en vittighed om, hvor risikofyldt, det er ikke at have et backup-system. Virkeligheden er, at rigtig mange ikke husker at tage backup af deres private computere – og efterfølgende må tage konsekvensen af tabte data. Det har store omkostninger for forbrugerne, som først og fremmest frygter at miste deres digitale fotos.

Over halvdelen af alle private computerbrugere har mistet data i 2010. Det kunne have været undgået, hvis de havde været installeret en effektiv backup-løsning på deres computere.

– Backup er desværre gledet ud af forbrugernes bevidsthed. Det er sket i takt med, at computerne bliver bedre og bedre, og fokus har været på ondsindede vira, men det viser sig, at hver anden forbruger har mistet data det seneste år, og at kun cirka 10 pct. regelmæssigt tager backup. Manglende backup er således en af de største trusler mod datasikkerheden i dag på trods af, at der findes effektive og billige løsninger, som helt eliminerer problemet, siger Jan Nissen Petersen, fra sikkerhedsfirmaet BullGuard. Han håber, at mange vil have det som nytårsfortsæt, at installere en backup-løsning på deres computer i 2011.

67 procent har mistet personlige data
En omfattende undersøgelse af forbrugermønstre fra Danmark og 127 andre lande foretaget af ConsumerStatistics.org i december 2010 viser, at backup for manges vedkommende er en by i Rusland. Undersøgelsen har adspurgt 6.149 personer om deres backup-vaner, og resultaterne er blandt andre at:

• 89,1 procent af private computerbrugere ikke tager regelmæssigt backup
• 67,1 procent af private computerbrugere har mistet filer – 51,4 procent inden for det seneste år
• 69,2 procent af private computerbrugere er mest bange for at miste digitale fotos

Samtidig sagde 91,3 af undersøgelsens deltagere, at backup er vigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Tøbrud udfordrer kloak og afløb
Next post Prisen på pasning falder – og det samme gør servicen