Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat er i dag blevet dræbt af en improviseret sprængladning. De pårørende er underrettet.

Søndag morgen lokal tid blev en dansk soldat dræbt af en improviseret sprængladning. Det skete, da han var på en afsiddet patrulje vest for Patrol Base Line, der ligger seks kilometer nordøst for Gereskh. Soldaten kom fra Charlie-kompagniet, der er udsendt af Den Kongelige Danske Livgarde.

Kammerater og sanitetsfolk ydede straks førstehjælp, og soldaten blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomsten til felthospitalet blev soldaten erklæret død. De pårørende er underrettet.

– Vi tænker alle på den dræbte soldats familie, hvis liv i dag med ét er blevet ændret for altid, og på soldatens kammerater i Charlie-Kompagniet, der har mistet en rigtig god ven og kollega, siger chef for Den Danske Kampgruppe oberst Lennie Fredskov.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, udtaler:
– Det er i sorg, jeg må meddele, at vi har mistet en dansk soldat. Mine tanker går i første række til de pårørende, som vi vil støtte og hjælpe i den kommende tid. Jeg tænker også på den dræbte soldats kammerater og kolleger, der på trods af tabet vil fortsætte med at løse deres opgaver i Afghanistan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Amerikansk politiker skudt i hovedet
Next post Døde pelsdyr pryder vores hjem