Indvandrere får lektiehjælp på nettet

Internet-lektiehjælp til skoleelever med anden etnisk baggrund er en succes i Jylland. Nu skal alle i landet have online-hjælp.

Det kan være svært for skoleelever med indvandrerbaggrund at få hjælp derhjemme, når de sidder og sveder over lektierne om aftenen.

Derfor er en helt ny form for internetbåren lektiecafe for etniske minoriteter blevet en succes i Jylland, hvor 70 universitetsstuderende sidder klar på et call center for at hjælpe med alt fra historie til matematik. Mange elever i de ældre klasser har oprettet profiler og får hjælp over internettet på lektier-online.dk via chat og skype. Det fortæller projektformand på lektier-online.dk

– Siden august er det faktisk lykkedes at få over 1200 nye profiler på elever, som bruger løsningen. Så nu har vi i alt 1400 brugere, fortæller projektformand Flemming Munch, der også er områdedirektør på Statsbiblioteket i Århus.

På årets første dag valgte lektier-online.dk derfor at øge åbningstiden til fire dage om ugen og oven i hatten en time mere hver dag. Og flere sjællandske skoleelever har selv fundet frem til siden, selvom projektet endnu ikke er blevet introduceret på øen.

– Nu introducerer vi det på Sjælland og besøger skolerne og fortæller dem om muligheden, siger Flemming Munch.

Kulturministeriet og Integrationsministeriet, som også står bag projektet, mener især, at internethjælpen kan betyde, at drengene ikke bliver tabt på gulvet. De almindelige lektiecafeer på landets biblioteker tiltrækker nemlig ikke drengene, viser erfaringerne.

– En del af de store drenge møder ikke op, fordi de synes, det er flovt at møde op. Med online-lektiehjælp kan man gøre det lidt mere skjult. Så behøver man ikke at vise det over for venner, bekendte og familie, siger bibliotekskonsulent i Bibliotek og Medier under Kulturministeriet Ann Poulsen.

I Integrationsministeriet mener man, at internethjælpen er vejen frem, hvis flere drenge skal gennemføre en uddannelse.

– Det bidrager med, at flere kommer igennem det danske uddannelsessystem og har lyst til at fortsætte, så mange kommer ud med så stærke kompetencer som muligt, siger Inaam Illahi Sahibzada, der er konsulent i Integrationsministeriet.

Men selvom projektet er målrettet tosprogede elever, så opretter Søren, Ole og Nikolaj også profiler for at få hjælp. Og det peger netop mod fremtidsplanerne.

– Vores ambition er at gøre det tilgængelig for alle danske børn, siger Flemming Munch.

Derfor skal de i alt 70 frivillige lektiehjælpere inden for et år stige til i alt 250 hjælpende kloge hoveder. Forventningen er, at der også skal oprettes et call center i København, men de frivillige skal også kunne tale med eleverne over computeren hjemme i deres egen sofa.

Projektet er støttet med satspuljemidler for to millioner kroner til udgangen af 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Færre unge vil i Forsvaret
Next post Fagforening: Bortførte søfolk sejlede alene