Kampvalg på vej hos De Konservative

Det er ikke endeligt afgjort, hvem der får taktstokken i partiet.

Hvem skal være chef efter Lene Espersen? Magtopgøret i Det Konservative Folkeparti spidser til, og nu gør folketingsgruppen sig klar til at vælge ny leder.

Alle røster på Christiansborg peger på Lars Barfoed som ny konservativ leder, men han bliver ikke valgt med enstemmighed.

“Selvom alle siger, at Lars skal efterfølge Lene, er der nu ikke enighed i gruppen om det,” fortæller et konservativt folketingsmedlem.

Nyhedsbureauet Newspaq har talt med adskillige kilder i folketingsgruppen, med forhenværende partimedlemmer, samt med nuværende og tidligere rådgivere i partiet.

Alle har peget på, hvordan de formoder, stemmerne vil fordele sig mellem Brian Mikkelsen og Lars Barfoed, når der skal vælges ny politisk leder i den konservative folketingsgruppe.

De Konservative har 17 medlemmer i Folketinget. Desuden deltager de to ministre Benedicte Kiær og Charlotte Sahl-Madsen, der er hentet uden for folketingsgruppen, i gruppemøderne. De har dog ikke stemmeret til valget af leder, men kan naturligvis påvirke processen

Ifølge Newspaqs kilder har Brian Mikkelsen en sikker opbakning fra syv personer inklusive sig selv, mens Lars Barfoed kan mønstre 10 personer på sit hold. To personer er der usikkerhed om.

Og valget af ny leder kommer til at betyde meget for, hvordan den danske politiske kabale skal lægges indtil det kommende folketingsvalg.

“Kommer Lars Barfoed til magten, vil han forsøge at bryde båndene til Dansk Folkeparti. Han vil langt hellere samarbejde med Liberal Alliance og de radikale, mens Brian Mikkelsen gerne vil beholde det gode forhold til Pia Kjærsgaard,” udlægger en kilde konsekvensen af, hvem der vælges som leder.

Flere kilder fortæller samtidig, at nogle medlemmer står klar til at skifte side, hvis de lokkes med tilpas gode poster efter lederskiftet.

Sådan fordeler stemmerne sig:

Brian Mikkelsen støttes af følgende:

Henriette Kjær
Charlotte Sahl-Madsen
Daniel Rugholm
Naser Khader
Rasmus Jarlov
Lene Espersen

Lars Barfoed støttes af:

Mike Legarth
Helle Sjelle
Tage Leegaard
Benedicte Kiær
Per Stig Møller
Charlotte Dyremose
Helge Adam Møller
Vivi Kier
Jørgen Lundsgaard

Ifølge Newspaqs kilder er der usikkerhed om Carina Christensens og Tom Behnkes stemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Lenes dage som formand er talte
Next post Lene Espersen går af som formand