Kirkebøger igen til rådighed online for alle interesserede

En af dansk kulturarvs store publikumssucceser – websitet Arkivalieronline – stiller igen hele samlingen af indscannede kirkebøger til rådighed på nettet.

I 2010 blev en række kirkebøger midlertidig fjernet fra Arkivalieronline, fordi de indeholdt personnumre, der ikke må offentliggøres.

Slægtsforskere og andre interesserede kan igen finde en lang række kirkebøger på Arkivalieronline. Foto: Statens Arkiver.

Alle kirkebøgerne er nu renset for personnumre og tilbage på websitet til glæde for de mange brugere.

Arkivalieronline er en service fra Statens Arkiver, der giver adgang til indscannede kirkebøger og folketællinger direkte på nettet. I 2010 havde Arkivalieronline i gennemsnit ca. 150.000 besøg hver måned.

Frivillige hjælpere
Det er en række frivillige hjælpere fra foreningen DIS-Danmark, der kan takkes for at kirkebøgerne igen er til rådighed.

De frivillige har gennemgået kirkebøgerne efter særlig tilladelse og underkastet tavshedspligt. Hver enkelt side i kirkebøgerne er blevet gennemgået, det drejer sig om i alt 778.623 sider i 3235 kirkebøger, og der er fundet personnumre på 5668 sider i 302 kirkebøger.

Dette meget omfattende stykke arbejde har kun kunnet lade sig gøre takket være de frivillige hjælpere.

– Både Statens Arkiver og brugerne af Arkivalieronline er yderst tilfredse med, at alle kirkebøgerne igen er til rådighed på nettet. Det er et meget omfattende stykke arbejde, der er blevet udført, og det har kun været muligt takket være de frivillige hjælpere fra DIS-Danmark, som vi skylder stor tak, siger rigsarkivar Asbjørn Hellum.

– Dette projekt har vist os at der er store muligheder i at samarbejde med vores meget engagerede brugere til gavn for begge parter, slutter rigsarkivaren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 33 tons stærkt giftigt affald ved Grindstedværket
Next post Mads Mikkelsen sælger rekord mange rejser for Star Tour