De skal deltage i Dansk Melodi Grandprix

10 stærke hold af komponister, tekstforfattere og solister skal dyste ved Dansk Melodi Grand Prix 2011. Deltagerne blev i går offentliggjort ved et pressemøde i DR-Byen.

Alle deltagerne i Dansk Melodi Grandprix 2011. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Med flere store navne fra den danske musikscene bliver der noget at glæde sig til, når kunstnerne går på scenen i Ballerup Super Arena den 26. februar, hvor Lise Rønne og Felix Smith er værter. Alle hold har hver deres bud på en sang, der kan vinde Eurovision Song Contest til maj i Düsseldorf . Hvem vi sender af sted bliver afgjort af en fagjury og hele Danmarks befolkning. Vil man have en forsmag på de 10 sange, kan man tune ind på P4, der i ugen op til showet vil afslører to af sangene hver dag.

”Hollywood Girl”
Komponist/tekstforfatter: Matilde Kühl, Sune Haansbæk og Ian Mack
Bag nummeret ”Hollywood Girl” står Matilde Kühl, Sune Haansbæk og Ian Mack. De mødtes på en sangskriver camp, og deres ambition var at skrive en klassisk boyband popsang, som de mener den skal lyde i 2011. Det kom der en ægte kærlighedssang ud af – ”Hollywood Girl” handler om, hvor svært det er at udtrykke sine følelser over for drømmepigen.

Allerede ved sidste års Melodi Grand Prix stiftede danskerne bekendtskab med Matilde Kühl. Her stod hun nemlig på scenen som den ene halvdel af MariaMatildeBand og optrådte med sangen ”Panik!”. Denne gang nøjes hun med at have nerver på i green room, når sangen skal fyres af fra scenekanten.

– Det var en sindssygt sjov, men også benhård festuge vi var igennem sidste år. Så denne gang glæder jeg mig til at sidde på sangskriversiden, siger Matilde, der som sangskriver blandt andet står bag Paradise-hittet ”Beatet i mit hjerte”.

Sune Haansbæk har som sangskriver/producer arbejdet med bl.a The Fireflies, Bryan Rice og Sukkerchok. Desuden har han som guitarist turneret i ind- og udland med navne som Henning Stærk, Bruce Guthro og Peter Belli.

Ian Mack begyndte sin musikalske karriere, da han som kun 17- årig signede hos WEA Records and Warner Publishing. Siden har han arbejdet med mange store stjerner – blandt andre Leonna Lewis, Take That, Keane, Boyzone, Sir Cliff Richard and Whitney Houston.

Solist: Lee Hutton
Engelske Lee Hutton har sunget og spillet guitar, siden han var 11 år gammel. Gennem årene har han turneret med seks forskellige bands inden for genrerne pop, rock og folk. Senest har han været del af den irske popgruppe Industry, der toppede de irske hitlister flere gange, og det var gennem dette band, han mødte sine danske venner Matilde og Sune, som han har besøgt og skrevet med gennem de sidste halvandet år. Lee elsker Danmark og danskerne, og derfor håber han også på at få lov til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Düsseldorff til foråret:

– I am so happy to have a chance to represent Denmark in this years competition as I love being in the country. I have a lot of respect for the danish people and I believe we have something very fresh and universally appealing to offer with our song that will give us a fantastic shot at Eurovision, siger Lee Hutton.

”You’ll Get Me Through”
Komponist/tekstforfatter: Henrik Janson og Hanif Sabzevari
Det svenske sangskriverteam Henrik Janson og Hanif Sabzevari er ikke uvant med Melodi Grand Prix – dog på svensk grund. Henrik Janson har medvirket hele fem gange som hhv. guitarist og sangskriver ved ’Melodifestivalen’, som showet kaldes i Sverige. Sidste år mødte han Hanif Sabzevari, der stod bag nummeret ’Unstoppable’ fremført af den svenske stjerne Ola Svensson. Nummeret blev siden et stort hit i Sverige, hvor det har solgt guld. I Danmark har Hanif co-skrevet og -produceret ”De 1000 Drømmes Nat”, som var første single på Sukkerchoks album. Ud over bidraget til det danske Melodi Grand Prix er Hanif blandt sangskriverne til et nummer, der skal dyste om førstepladsen ved det irske Grand Prix 11. februar.

Henrik Janson har været nært knyttet til den danske musikscene siden 1980’erne. Her har han som guitarist, sangskriver og producer arbejdet sammen med store navne som Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Thomas Helmig og Søs Fenger – sidstnævnte har han i øvrigt en søn med. Desuden har han arbejdet sammen med en række internationale stjerner – blandt andet har han arrangeret strygere til Britney Spears, Celine Dion og Pink. Til Dansk Melodi Grand Prix 2011 bidrager Henrik Janson og Hanif Sabzevari med ’You’ll Get Me Through’, som de betegner som en ægte kærlighedsballade.

– Det bliver cool. Jeg håber, at danskerne kan lide sangen, for den er skrevet fra hjertet, siger Hanif Sabzevari.

Solist: Sine Vig Kjærgaard
Det er 18-årige Sine Vig Kjærsgaard, der skal fremføre ”You’ll Get Me Through”, og hun er en pige, der går efter sejren. Hun startede med at synge som 6-årig i det lokale kirkekor, og allerede som 9-årig ville hun melde sig til musikkonkurrencen ”Scenen er din” på TV2, men forældrene sagde nej. En ny omgang ”Scenen er din” så lyset i 2007, og det gjorde Sine også. Hun havde netop vundet en amatørkonkurrence ved den lokale ringridderfest i Sønderborg, og sejren havde hun fået optaget på DVD. Uden forældrene vidste noget, sendte hun den til TV2, kom med i programmet og endte med at vinde showet med Elvis-sangen ”Always On My Mind”. Siden har Sine turneret land og rige rundt, udgivet debutalbummet ”Colours”, optrådt i DRs Store Juleshow, sunget den danske version af titelsangen til Disneyfilmen ”Camp Rock” og lagt stemme til hovedrollen i den mexicanske version af High School Musical for Disney.

– Det bliver rigtig sjovt at være med i en så stor produktion som Dansk Melodi Grand Prix, og jeg har allerede lidt kriller i maven af spænding. Men jeg går ind og synger med hjertet, så må det briste eller bære, siger Sine.

”25 Hours A Day”
Komponist/tekstfofatter: Erik Bernholm, Henrik Sethsson og Thomas G:son
De stod bag Chaneé & N’evergreen-sangen ’In a Moment Like This’, der vandt Dansk Melodi Grand Prix og førte til en fjerdeplads ved Eurovision Song Contest sidste år. Nu går Erik Bernholm, Henrik Sethsson og Thomas G:son efter at sende Danmark helt til tops med den melodiske popsang ”25 Hours A Day”, der handler om at længes efter den, man elsker.

– Det var en fantastisk oplevelse at være med i både det danske Melodi Grand Prix og finalen i Oslo. Det er vi nødt til at prøve igen, siger de svenske musikmagere.

Thomas, Henrik og Erik har stærke musikalske baggrunde både i Sverige og internationalt. Thomas Gustafsson med kunstnernavnet G:son har tidligere spillet i rockband og har skrevet sange i 12 år. Han har været repræsenteret ved adskillige europæiske landes Grand Prix-finaler og vundet både det spanske, det norske og det svenske Melodi Grand Prix – det svenske endog to gange. Thomas og Henrik har mødt hinanden i det svenske musikmiljø og skrevet en del sange sammen. De har blandt andet lavet Kandis-nummeret ’En Chance Til’ og har ligget øverst på dansktoppen med flere andre numre. Henrik Sethsson har siden han var 16 år levet for musikken. Han skriver, spiller og turnerer, og så er han vild med Melodi Grand Prix. Han har skrevet 12 Grand Prix-sange – heraf 2 vindersange – til fire forskellige lande. F.eks. skrev han sammen med Thomas G:son sangen ”Listen to your heartbeat”, som repræsenterede Sverige i 2001, hvor Eurovision Song Contest blev afholdt i København. Erik Bernholm bor i Stockholm, hvor han skriver sange, er studiemusiker og producent. De sidste 20 år har han arbejdet med musik sammen med flere veletablerede kunstnere. Heriblandt Sahlene, Jill Johnson og The Veronicas.

På scenen: Le Freak
Som professionelt discoband er Le Freak vant til at sende et festfyrværkeri af energi ud over scenekanten. Bandet har bl.a. spillet support for Anastacia, til afterparty for Madonna og Rolling Stones og har tilmed været kåret som årets livenavn på Danmarks Smukkeste Festival “Smukfest” i Skanderborg. Normalt fortolker Le Freak de store discoklassikere fra 70’erne, men orkestret er ikke i tvivl om, at de også med dette nye nummer, kan få stemningen helt op på kogepunktet i Ballerup Super Arena den 26. februar:

– Vores evige mission er at give folk en enestående liveoplevelse og at få folk til at “freak’ out” til musikken, og det mål får vi ingen problemer med at nå med sangen ”25 Hours A Day”. Det bliver fantastisk at se hele Danmark feste med, siger Le Freak, som består af Ditte Marie Agergaard Kristensen (sang), Mark Chemnitz (sang/keyboard), Holger Olund Andersen (guitar), Jesper Andersen (trommer), Nikolaj Pindstrup Perez (bas) og Lasse Lauridsen(keyboard/saxofon/sang).

”Black And Blue”
Komponist/tekstforfatter: Patric Johnson, Joakim Övrenius og Justin Hopkins
Bag sangen ”Black And Blue” står et erfarent team af komponister og tekstforfattere. Patric Johnsson begyndte at spille klaver allerede som 6-årig, og en af hans første store musikalske oplevelser stammer fra dengang, hvor hans danske klaverlærer – Mogens Nielsen – satte én af Patrics egne sange på noder og indspillede den for ham. Patric spillede i band i alle sine teenageår og helt frem til 1999. Hans sangskrivertalent er repræsenteret på en lang række plader og spænder genremæssigt fra finsk Hard Rock til melodisk singersongwriter.

Joakim Övrenius er vokset op i et hjem, hvor begge forældre var musikere. Hans første musikalske oplevelse var i kirken, hvor forældrene spillede og dirigerede. Han dirigerede selv derhjemme fra han var tre år, og han spillede klaver og skrev sange som 10-årig. Det faldt ham derfor også helt naturligt at tage en musikuddannelse, og i 2001 startede han sit eget studie, hvor han både skriver og producerer musik. Det er ikke første gang Patric og Joakim arbejder sammen. Blandt andet deltog de ved sidste års danske Melodi Grand Prix med sangen ”Just like rain”, som de havde skrevet sammen med Thomas Karlsson. Sangen blev fremført af Thomas Barsøe. I år har Patric og Joakim slået sig sammen med den amerikanske sangskriver og producer Justin Hopkins, der ud over at bidrage til selve sangskrivningen også vil fremføre nummeret sammen med sangerinden Kat.

På scenen: Kat og Justin Hopkins
Selvom Justin Hopkins spillede for udsolgte koncertsale med sit band i Portland, OR, besluttede han sig i 2004 for at prøve lykken i Los Angeles. Allerede den første uge i LA blev han opdaget af den berømte sangskriver og producer Kenneth ”Babyface” Edmonds, som inviterede ham med i sit sangskriverteam. I flere år arbejdede Justin sammen med Babyface i hans studie, indtil han i 2007 udgav sit eget album ”Here Goes Nothing”, som fik flotte anmeldelser. I 2008 optrådte Justin som guitarist i husorkesteret til tv-showet ”Last Call with Carson Daly” på NBC. Desuden fik han kontrakt med det svenskbaserede pladeselskab PAMA records/ Universal og indspillede sit andet album i Sverige. Første single ”Why would god come to LA” udkom i 2009. I de senere år har Justin desuden skrevet og optrådt med den tyske Idol-stjerne Mike Grolsh. Til spørgsmålet om hvad Justin forventer sig af Dansk Melodi Grand Prix 2011 svarer han:

– My hopes have been met already. It is such an honor to be recognized and selected in the first place. Now I just hope people are touched by the music we are making. “Black and Blue” has been a song I’m very proud to have written and even prouder to perform.

På scenen i Ballerup Super Arena glæder Justin Hopkins sig til at få selskab af den århusianske sangerinde Katrine Thisted – bedre kendt som Kat. Ud over at arbejde som DJ og model er hun forsanger i bandet The Kat, der vakte opsigt i 2006 med nummeret ‘Fuck Me I’m Beautiful’. Sangen, der var skabt i forbindelse med et Stop Trafficking projekt, solgte til platin og hele overskuddet blev doneret til ofre for kvindehandel. Danskerne havde allerede fornøjelsen af Kats stemme ved Dansk Melodi Grand Prix sidste år, hvor hun optrådte med rocknummeret ”Come Come Run Away ” sammen med Silas Holst. Sangen var juryens favoritnummer og endte på en tredjeplads.

– Jeg glæder mig til at indtage scenen igen i år, og jeg er stolt over at blive bakket op af Justin, der vil kaste Hollywood-glitter og international standard over vores show, siger Kat.

”Emma”
Komponist/tekstforfatter: Christopher Brandt og Sisse Søby
Solist: Christopher Brandt
Christopher Brandt har sunget lige siden han som helt lille stod i stuen med støvsugerslangen som mikrofon. Dog satsede han i første omgang på en helt anden karriere – nemlig som ishockeyspiller i Rungsted, hvor han spillede i 11 år. Hans første musikalske optræden var i forbindelse med et ishockeystævne i Sverige, hvor han sang den danske nationalsang for et fyldt stadion, og den oplevelse fik åbnet hans øjne for en musikalsk karriere. Siden har han medvirket i adskillige musicals i Rungsteds kulturhus ”Trommen”.

Christophers store musikalske forbilleder er Preben Kaas, Dario Campeotto og Otto Brandenburg, og han lytter generelt til, hvad han selv betegner som ”de gode gamle klassikere”. Han elsker Melodi Grand Prix og deltager i showet for at dele sin Grand Prix-glæde med resten af Danmark. Og han lover at bidrage med hudløs ærlighed på scenen i Ballerup Super Arena, hvor danskerne godt kan regne med at se Christopher i dobbeltradet blæser med guldknapper eller lignende outfit, der leder tankerne mod Danmark i 50’erne.

”Emma” er et popnummer, der handler om at have dummet sig – igen. Sangen har Christopher skrevet sammen med sin gode veninde Sisse Søby. Sisse fik sit musikalske gennembrud, da hun i 2001 vandt børnenes Melodi Grand Prix, MGP, med sangen ”Du har brug for mig”. Siden har hun arbejdet som solist, model og sangskriver.

”New Tomorrow”
Komponist/tekstforfatter: Lise Cabble og Jakob Glæsner
Jakob Glæsner er basist i Johnny Deluxe og har skrevet de fleste af bandets sange sammen med forsanger Noam Halby. Han har tidligere medvirket i Dansk Melodi Grand Prix i 2009. Her blev Johnny Deluxe inviteret på et wildcard og skrev og optrådte med sangen ”Sindssyg”, og den oplevelse vil Jakob gerne gentage.

– Jeg er gammel Grand Prix-fan og har fulgt showet gennem alle årene, så det var ret sjovt at tage invitationen op og selv være med – specielt fordi det efterhånden er blevet så alsidigt et show, hvor mange forskellige genrer er repræsenteret, siger Jakob Glæsner.

Samarbejdet med Lise Cabble opstod, da hun medvirkede ved sangskrivningen til Johnny Deluxes tredje plade, og her fik de mod på at lave mere musik sammen. Det er der blandt andet kommet nummeret ”New Tomorrow” ud af – en powersang, der handler om, at man ikke skal være bange for at prøve at lave verden om.

– En Grand Prix-sang skal røre noget i folk og sætte sig fast første gang man hører den. Man har reelt kun én chance, og derfor er det også vigtigt, at dem der fremfører nummeret brænder igennem, siger Lise Cabble, der aldrig selv har stået på scenen med sine Grand Prix-sange.

Til gengæld har hun leveret intet mindre end 10 sange til Dansk Melodi Grand Prix og været med i otte år. I 1995 skrev hun og Mette Mathiesen vindersangen ”Fra Mols til Skagen”, som fik en flot femteplads ved Eurovision Song Contest. Lise Cabble, der første gang gjorde sig bemærket i bandet Miss B. Haven, har ud over de mange Grand Prix-numre, leveret et væld af sange til danske kunstnere.

På scenen: A Friend in London
Bandet A FRIEND IN LONDON blev dannet i 2005, hvor de fire medlemmer Tim Schou (vokal/guitar) , Sebastian Vinther (guitar/ vokal), Aske Damm Bramming (bas/vokal) og Esben Svane (trommer/vokal) mødte hinanden på Vostrup Efterskole i Vestjylland. I de seneste år har bandet spillet mere end 100 koncerter i Danmark. Foreløbig er det dog en helt anden del af verden, der for alvor har fået øjnene op for det melodiske indieband. I 2008 vandt bandet den europæiske finale i musikkonkurrencen Bodog Million Dollar Battle, hvorefter den canadiske musikfestival North By Northeast besluttede sig for at booke bandet til deres program, og siden er det væltet ind med canadiske spillejobs. A Friend in London har blandt andet spillet på Canadas største branchefestival Canadian Musik Week, på det landsdækkende morgen-show Breakfast TV og har to gange turneret en hel måned i staten Ontario. Kun tre dage efter Dansk Melodi Grand Prix rejser A FRIEND IN LONDON igen til Canada for at turnere. Når bandet vender hjem, er der fuldt fokus på Danmark og det kommende debutalbum, der udgives senere i 2011.

”Drømmen”
Komponist/tekstforfatter: Jeffrey, Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde
Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde er alle partnere i produktions- og sangskriverteamet GL Music og har siden de stiftede selskabet i 2004 arbejdet med navne som Take That (UK), Vice (UK), Sanne Salomonsen, Anna David, Bryan Rice, Outlandish og Johnny Deluxe. Også Jeffrey er fast producer og sangskriver i teamet, og sammen har de skrevet og komponeret ’Drømmen’ – et soulet popnummer, som Jeffrey skal fremføre. Flere af sangens bagmænd er kendte i Grand Prix-sammenhæng. Det er fjerde år i træk, Lasse Lindorff er repræsenteret ved Dansk Melodi Grand Prix. Han deltog første gang i 2008 som både sangskriver og solist med nummeret ’Hooked on You’, og sidste år var han del af holdet bag Sukkerchok-sangen ’Kæmper for Kærlighed’. Svend Gudiksen vandt i 2008 med Simon Matthews sang ’All Night Long’ og var sidste år med som sangskriver på nummeret ’Gloria’. Både Kim Nowak-Zorde og Daniel Fält har flere gange medvirket som musikere i Dansk Melodi Grand Prix. Desuden giver de den begge gas på scenen hver fredag aften til X Factor Liveshows. Ud over at skrive og producere sange er Kim guitarist og Daniel pianist.

Solist: Jeffrey
25-årige Jeffrey er en af de nye stjerner på den danske musikscene. Han er lige nu aktuel med Paradise Hotel-singlen ‘Dans For Mig’, som udkom i januar 2011, og når han går på scenen i Ballerup Super Arena, er det for at give Dansk Melodi Grand Prix en smooth Jeffrey vibe. For det er lige præcis det, musik handler om for Jeffrey. Med forbilleder som Michael Jackson, Usher og Neyo, ser Jeffrey frem til at præsentere danskerne for en blød soulet stemme, der nok skal give varme i kinderne.

– Jeg har altid syntes, at Melodi Grand Prix’et er en perfekt mulighed for at nå ud til rigtig mange mennesker med sin musik, og derfor faldt det mig helt naturligt at stille op. Jeg glæder mig til at give en kick ass performance og håber, at folk vil tage godt imod mig på scenen i Ballerup, siger Jeffrey, der til daglig arbejder som producer og sangskriver hos GL Music A/S. En passion, der for Jeffrey er lige så vigtig at dyrke som det at være sanger.

”Sleepless”
Komponist/tekstforfatter: John Gordon, Lene Dissing og Peter Bjørnskov
Deltager på wildcard
John Gordon kender om nogen sejrens sødme. Han var nemlig den ene halvdel af sangskriverteamet bag sidste års vinder af Eurovision Song Contest. Sammen med amerikanske Julie Frost skrev han ‘Satellite’, som blev fremført af tyske Lene Meyer-Landrut. John Gordon var selv med ved finalen i Oslo, som han beskriver som en temmelig surrealistisk oplevelse.

– Det lykkedes os ikke at få plads i green room, så vi sad i stedet i salen med en flok stangstive nordmænd omkring os. Da det gik op for dem, at vi havde skrevet den tyske sang, begyndte de at heppe på os, så det var vældig festligt. Senere på aftenen gik vi rundt i Oslos gader med den gigantiske glaspokal og prøvede at opdrive en øl at fejre vores sejr med, men det kan jo være temmelig vanskeligt i Norge, fortæller John Gordon, der dog senere blev fejret med manér i Tyskland.

I år er John Gordon blevet inviteret til at skrive en vindermelodi til det danske Melodi Grand Prix på et wildcard, og til det formål har han allieret sig med to venner – Lene Dissing og Peter Bjørnskov, begge fra STARTONE music i Århus. Lene Dissing og Peter Bjørnskov er gamle kendinge i Grand Prix-sammenhæng. Peter skrev sangen ’Breathing’, der blev fremført af Bryan Rice og fik en flot andenplads ved sidste års danske Melodi Grand Prix, mens Lene var en af sangskriverne bag vindersangen i Andora i 2009. Til Dansk Melodi Grand Prix 2011 bidrager de tre med sangen ”Sleepless”.

Solist: Anne Noa
Det er dette års yngste solist, Anne Noa, der skal fremføre ”Sleepless”. Hun er 17 år og har fra hun var helt lille brændt for musikken. Anne har gået på Skt. Ibs skole i Horsens, hvor der bliver tilbudt musikundervisning fra de helt små klasser, og i dag hvor hun går i gymnasiet, har hun naturligvis valgt musik på A-niveau på Horsens Statsskole. Meget af fritiden bliver brugt til at komponere popsange ved klaveret, og fremtiden er for længst lagt fast for Annes vedkommende. Den skal stå i musikkens tegn. Næste store musikalske oplevelse kommer til at foregå foran et enormt publikum ved Dansk Melodi Grand Prix 2011.

– Jeg glæder mig til at stå på scenen i Ballerup Super Arena og give publikum og seere alt hvad jeg har i mig. Det bliver en fed oplevelse, siger Anne Noa.

”Hvad hjertet lever af”
Komponist/tekstforfatter: Pharfar, Rasmus Allin, Fresh-I og Stine Kinck
Deltager på wildcard
Pharfar, der er inviteret med til Dansk Melodi Grand Prix 2011 på et wildcard, har spillet musik i 15 år. Han startede som trommeslager og begyndte siden at producere musik. Musikalsk er Pharfar primært reggae-inspireret, og danskerne kender ham blandt andet fra dancehall-trioen Bik Stok Røgsystem og fra samarbejdet med den kvindelige danske rapper Natasja. Desuden kender den yngre del af befolkningen Pharfar fra DR-programmerne ”Chapper og Pharfar” og ”Helt sikkert DR”. Pharfar har aldrig selv fulgt med i eller forbundet sin musik med Melodi Grand Prix, men da han fik invitationen var han frisk på at give sit bud på en Grand Prix-vinder:

– Det er nye tider for Melodi Grand Prix. Showet er de seneste år blevet revitaliseret, og jeg kan godt lide, at alle genrer er tilladt her, siger Pharfar.

Med til sangskrivningen har Pharfar inviteret sit faste producerteam Donkey Sound, der foruden ham selv består af Fresh-I og Rasmus Allin. De tre har studie sammen og har blandt andet produceret albums med Karen Mukupa og Natasja. Desuden fungerer de som DJ-team, soundsystem og band, hvor Pharfar spiller trommer, Fresh-I keyboard, mens Rasmus Allin er guitarist.

Solist: Stine Kinck
Gruppens kvindelige islæt hedder Stine Kinck. Ud over at bidrage til både tekst og melodi, vil hun stå på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2011, og hun glæder sig til at optræde for hele Danmark:

– Jeg har en indre dragqueen, der skal ud, og det vil jeg give den lov til her. Danskerne kan forvente et anderledes show, når jeg står på scenen i Ballerup Super Arena, lover Stine Kinck, der har skrevet sange, siden hun var 12 år gammel.

Hun startede sin karriere som sangerinde i en ganske ung alder, da hun for 15 år siden kom med i koret for Savage Rose og rejste Danmark tyndt med deres ”Black Angel Tour”. Som 18-årig turnerede hun verden rundt som sanger og danser i bandet Los Umbrellos, der havde rapperen Alagami som frontfigur. Hun har desuden sunget med hip hop-gruppen Hvid Chokolade.

Som 24-årig tog hun til New York, hvor hun lavede musik og optrådte, indtil hendes visum udløb. Tilbage i København stødte Stine på Fresh-I, der foreslog hende at synge på dansk, og det tog hun til sig. Singlen ”Kom med mig” har allerede hittet på P3, og hun har et helt dansksproget album på vej.

”Let your heart be mine”
Komponist/tekstforfatter: Jeppe Federspiel og Thomas G:son
Deltager på wildcard
Det startede med en lille dreng bag et trommesæt, og endte med et succesfuldt producerteam foran en computerskærm. Sådan lyder den helt korte version af historien om Jeppe Federspiel fra det succesfulde producerteam Providers. Da Jeppe sidst i teenageårene fandt ud af, at man kunne programmere og komponere musik på computeren, droppede han hurtigt planerne om at søge ind på rytmisk musikkonservatorium. I stedet slog han sig sammen med makkeren Rasmus Stabell, som han har arbejdet sammen med lige siden under navnet Providers. De havde deres første udgivelse med Miss Mukupa i 2000 og har siden stået bag store danske navne som L.O.C., Outlandish, Burhan G, Szhirley og Rasmus Seebach. Men mest kendte er de nok for Medina-nummeret ”Kun for mig”, der må betegnes som et af dette årtis største hits.

Da Jeppe modtog et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix 2011, allierede han sig med den erfarne Grand Prix-komponist Thomas G:son, der har været repræsenteret ved adskillige europæiske landes Grand Prix-finaler og vundet både det spanske, det norske og det svenske Melodi Grand Prix – det svenske endog to gange. Sammen har Jeppe og Thomas skrevet sangen ”Let your heart be mine”.

Solist: Jenny Berggren
Succeshistorien om svenske Jenny Berggren startede i Danmark i starten af 90’erne. Jenny var sammen med sin søster forsanger i pop-bandet Ace of Base, og de signede i 1992 med det danske pladeselskab Mega Records. Singlerne ”All That She Wants” og ”Wheel of Fortune” steg straks til tops på de danske hitlister. Snart fik hele verden øjnene op for det svenske band, og deres debutalbum endte med at blive solgt i over 23 mio. eksemplarer verden over. I løbet af mindre end ti år udgav Ace of Base fire albums plus et greatest hits album og gav hundredevis af koncerter rundt i hele verden. For nylig har man kunnet opleve Jenny Berggren synge med det originale ABBA-orkester, da de gav den første koncert i forbindelse med filmen og musicalen ”Mama Mia”. Desuden har hun arbejdet med at skrive og udgive den selvbiografiske bog ”To win the world” og soloalbummet ”My Story”. Og nu er hun så tilbage i Danmark, hvor det hele startede.

– Der vil flyde masser af gode minder gennem mig, når jeg står på scenen i Danmark igen. Jeg ser frem til at spille for det publikum, der har lært mig alt det, jeg kan. Dansk Melodi Grand Prix bliver en stor og kærlig hilsen til alle dem, der var med i folkefesten omkring Ace of Base og vores musik, siger Jenny Berggren.

Dysten foregår i Ballerup
I år foregår Dansk Melodi Grandprix lørdag den 26. februar i Ballerup Superarena. Det er første gang siden 2002, at Dansk Melodi Grandprix ikke er blevet afholdt i Jylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 360.000 frivillige i DIF-idrætten
Next post Unge smugler våben hjem fra ferien