Langt færre bygger nyt hus

Antallet af nybyggede parcelhuse i 2010 nåede kun godt en fjerdedel af, da det toppede i 2006

Blandemaskiner, byggekraner og byggefolk arbejder ikke længere så hurtigt med opførelsen af enfamiliehuse, som de har gjort.

En brancheanalyse fra ErhvervsBladet og Berlingske Research viser, at selv antallet af jobs sidste år stabiliserede sig omkring 140.000, har store dele af branchen har det stadig hårdt, ikke mindst typehusfirmaerne.

En opgørelse fra Nyhusforeningen under Dansk Byggeri viser, at antallet af nybyggede parcelhuse toppede i 2006 med godt 11.000, og siden er faldet støt til 3.000 sidste år. Stort set tilsvarende er det gået med rækkehuse og sommerhuse, og det samlede boligbyggeri har ifølge Danmarks Statistik gennem 2009 og 2010 ligget på blot en fjerdedel af niveauet fra midten af 2006.

home konstaterer, at byggeriet af parcelhuse dermed er langt hårdere ramt end markedet for ’brugthuse’:

– Der er bestemt ingen grund til at juble over tilstanden på boligmarkedet, men vi har dog trods alt set en bedring gennem 2010, hvor antallet af tvangsauktioner har stabiliseret sig, og hvor der igen er kommet lidt flere handler i forhold til 2009, der var en ren bundskraber, siger kommunikationschef i home Mads Ellegaard.

Han vurderer, at aktiviteten på markedet for brugte huse og lejligheder fortsat halter 15-20 % efter et ’normalår’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Personale skal hjælpe beboere på plejecentre ud i naturen
Next post HK vandt en halv milliard til medlemmerne