Minister beder om hurtig redegørelse i Penkowa-sagen

Københavns Universitet har nu indgivet en anmeldelse til Københavns Politi af forskeren Milena Penkowa efter, at der er stærke mistanker om, at forskeren har lavet dokumentfalsk i forbindelse med sin forskning.

– I lyset af udviklingen i sagen har jeg bedt Københavns Universitet i løbet af den kommende uge lave en hurtig redegørelse om den videre håndtering af sagen. Det er en beklagelig og ulykkelig sag, som jeg håber på en snarlig afklaring af, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

København Universitet har oplyst, at det udover politianmeldelsen vil anmode forskeren om at trække en videnskabelig artikel tilbage, samt at det vil rådføre sig med forskningsrådene om, hvordan det bedst muligt får gennemgået forskerens resultater.

– Både den seneste udvikling og hele forhistorien er meget usædvanlig. En sag som denne gavner ingen. Vi skal derfor hurtigst muligt have fundet ud af, hvad der er op og ned i sagen. Det er der brug for af hensyn til hele forskningsverdenen. Jeg synes derfor, at det er en god idé, at Københavns Universitet nu rådfører sig med forskningsrådene om den videre proces, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen skal i samråd om sagen på torsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Busstrejken var en stor misforståelse
Next post Tattoo-trend – gallerikunst på kroppen