Sejlende natklub sad fast i isen

Vejret satte en midlertidig stopper for den sejlende natklub Spektrum Scandinavia´s nye eventyr i det kolde nord. ”Jomfrurejsen” blev afblæst sidste uge, en tilfrosset Limfjord kunne have sat sømændenes liv på spil.

Den sejlende natklub, Spektrum Scandinavia, måtte have hjælp da den ikke kunne komme gennem isen. Foto: Spektrum.

Kurs mod Oslo
Efter planen skulle Spektrum Scandinavia have lagt til kajs i Oslo i fredags. Imidlertid tillod isen i Limfjorden ikke at skibet kom af sted fra Thisted.

– Det er virkelig ærgerligt at vejrforholdene er som de er lige nu, det er den koldeste februar i ca. 20 år og vi havde over 2.700 bekræftede gæster der ventede spændt på os i Oslo i fredags, men vi giver aldrig op!! Vi fik hjælp af Søværnet til at bryde isen hvilket er helt sensationelt! Der har naturligvis været skuffelse og en kæmpe opgave at løse med vores marketing, men det er et andet spil når man har med en båd at gøre. Vi skal til gengæld sørge for at give dem en oplevelse for livet næste fredag og vi har løst situationen, så der lige nu er endnu større hype og begejstring pga. vores stædighed og vilje, fortæller Kasper M. de Thurah fra Spektrum Scandinavia Management.

Natklubben ligger til kaj i Oslo i næste uge og åbner fredag d. 4. Marts, lige til slutningen af VM i skisport der netop afholdes i Oslo i disse dage.

Sad fast i isen ved første forsøg
Det kunne være gået grueligt galt med bugseringen af den sejlende natklub i denne uge. Ved en testsejlads tirsdag i sidste uge sad slæbebåden fast i isen. En sådan hændelse kunne have været livsfarlig for både besætning samt slæbebåden med den store færge på slæb.

– Skulle det ske at en slæbebåd sad fast med det store skib som påhæng, ville slæbebåden få Skandinaviens største natklub på 2.800 tons lige i nakken. Med andre ord er det ikke helt ufarligt når vi skal igennem isen og vi vælger altid sikkerheden først, selvom det er frustrerende at skulle udskyde åbningen – vi får det bedste ud af situationen og kæmper os tilbage uanset udfordringerne, siger Kasper M. de Thurah.

Nye eventyr i hele Skandinavien
Efter 20 år i Århus havn som velbesøgt diskotek i smilets by, bliver turen til Oslo, den nu 59 år gamle færges jomfrurejse uden for Danmark. Skibet er blevet gennem renoveret og har bl.a. fået lavet kahytter til medarbejderne der lever og arbejder ombord.

– Det bliver en oplevelse for livet at komme rundt i Skandinavien med dette historiske skib. Vi skal nå at besøge 10 byer i løbet af 2011, og til at drive hele værket er vi cirka 30 mand i besætningen. Det skal nok blive festligt, men der er også masser af hårdt arbejde i det og udfordringer mange ikke tænker på, siger Kasper M. de Thurah .

Natklubben forventes i 2011 blandt andet at aflægge besøg i København, Bergen, Båstad, Stavanger og en lang række andre, stadig hemmeligholdte byer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Overenskomst for 120.000 ansatte i regionerne
Next post Inger Støjberg skal afløse Rønn