SKAT har danske importører i søgelyset

En ny undersøgelse af danske importører viser, at over halvdelen laver fejl i toldangivelserne. SKAT har nu fokus på vejledning af branchen og kører flere kontrolprojekter.

SKAT har netop afsluttet en større undersøgelse, som kortlægger importørers evne til at overholde reglerne.

– Vi har undersøgt cirka 1.000 forskellige virksomheder for at få viden om, hvor “skoene” trykker, og hvor reglerne er svære at forstå. Cirka halvdelen af virksomhederne har fejl i deres toldangivelser, og det er mange, og det vil vi selvfølgelig gøre noget for at rette op på. Langt de fleste fejl har dog ikke økonomisk betydning, hvilket peger på, at der ikke er tale om bevidst overtrædelse af toldlovgivningen, siger Trong Nguyen, tovholder på projektet.

Undersøgelsen viser, at den landsdækkende fejlprocent er på 54,3 %, hvoraf 12,8 % er fejl med økonomisk betydning. Resten er mindre fejl uden økonomiske konsekvenser. Undersøgelsen omfatter fem forhold, som direkte har betydning for toldbetalingen: toldværdi, tarifering, præference, nettovægt samt varebeskrivelse.

I rapporten er der konstateret store regionale forskelle i fejlprocenterne. SKAT er ikke klar over årsagerne til de regionale forskelle, men det videre arbejde kan muligvis give svar herpå.

– Med den ny Told Compliance-rapport i hånEn ny undersøgelse af danske importører viser, at over halvdelen laver fejl i toldangivelserne. SKAT har nu fokus på vejledning af branchen og kører flere kontrolprojekter.

SKAT har netop afsluttet en større undersøgelse, som kortlægger importørers evne til at overholde reglerne.

– Vi har undersøgt cirka 1.000 forskellige virksomheder for at få viden om, hvor “skoene” trykker, og hvor reglerne er svære at forstå. Cirka halvdelen af virksomhederne har fejl i deres toldangivelser, og det er mange, og det vil vi selvfølgelig gøre noget for at rette op på. Langt de fleste fejl har dog ikke økonomisk betydning, hvilket peger på, at der ikke er tale om bevidst overtrædelse af toldlovgivningen, siger Trong Nguyen, tovholder på projektet.

Undersøgelsen viser, at den landsdækkende fejlprocent er på 54,3 %, hvoraf 12,8 % er fejl med økonomisk betydning. Resten er mindre fejl uden økonomiske konsekvenser. Undersøgelsen omfatter fem forhold, som direkte har betydning for toldbetalingen: toldværdi, tarifering, præference, nettovægt samt varebeskrivelse.

I rapporten er der konstateret store regionale forskelle i fejlprocenterne. SKAT er ikke klar over årsagerne til de regionale forskelle, men det videre arbejde kan muligvis give svar herpå.

– Med den ny Told Compliance-rapport i hånden, har vi et rigtig godt redskab til at målrette vores indsats dér, hvor der er mest brug for den, og hvor vi i sidste ende får mest for pengene. Det gør vi ved at vejlede dem, der ikke kan finde ud af reglerne, og samtidig kører vi nogle kontrolprojekter, hvor vi går direkte efter dem, der ikke vil følge reglerne, siger Trong Nguyen.den, har vi et rigtig godt redskab til at målrette vores indsats dér, hvor der er mest brug for den, og hvor vi i sidste ende får mest for pengene. Det gør vi ved at vejlede dem, der ikke kan finde ud af reglerne, og samtidig kører vi nogle kontrolprojekter, hvor vi går direkte efter dem, der ikke vil følge reglerne, siger Trong Nguyen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post DIF: Frikommuner skal hjælpe de frivillige
Next post Mobiler volder forbrugerne besvær