Svindel for millioner i Århus virksomhed

Det kostede en virksomhed i Århus dyrt da SKAT kom på uanmeldt kontrolbesøg.

En virksomhed fra Århus-området har fået forhøjet sin momsbetaling med 1.8 mio. kr. af SKAT. Samtidig er virksomhedens indkomst forhøjet med 3.8 mio.kr, som virksomheden ligeledes mangler at betale skat af.

Desuden er ejeren af virksomheden er blevet personligt beskattet af 5.6 million kroner for perioden. SKAT betragter beløbet som løn til ejeren.

Da SKAT gennemgik virksomhedens indberetninger af moms og A-skat, kunne man konstatere, at der var store uoverensstemmelser. Virksomheden havde på papiret en omsætning på 0 kroner. På trods af, at virksomheden altså tilsyneladende ingen salg havde, var der udbetalt større lønninger i virksomheden.

Det fik SKAT til at foretage et uanmeldt kontrolbesøg i virksomheden, hvor SKAT fik en forklaring fra virksomheden samt udleveret bank kontoudtog og enkelte bilag.

Falske bankkontoudtog
SKAT fandt virksomhedens forklaring til de faktiske forhold så mærkværdig, at SKAT indkaldte samtlige kontoudtog fra virksomhedens pengeinstitut. Da disse blev modtaget hos SKAT var forbløffelsen stor, idet de modtagne kontoudtog slet ikke stemte overens med de bankkontoudtog virksomheden havde afleveret til SKAT.

Samlet kunne SKAT opgøre en omsætning på over 21 mio.kr, som der ikke var betalt moms af.

– Der må siges at være tale om en meget stor sag, som blev fanget i vores kontroller. Sagen som strakte sig over 3 indkomstår, tog 2 af SKATs medarbejdere over et halvt år at færdiggøre, idet vi måtte rekonstruere hele virksomhedens omsætning og udgifter ved hjælp af kontakt til kunder og leverandører, oplyser Chefkonsulent Thomas Bruun.

– Det er lidt op af bakke når man bliver nødt til at skrive til samtlige kunder vi kunne identificere ved hjælp af indsætninger på virksomhedens bankkonto. Men samtidig var det jo også en utrolig spændende sag, som man ikke lige ser hver dag, bl.a. de falske bankkontoudtog er ikke hverdagskost, siger Thomas Bruun.

SKAT har efter færdiggørelse af sagen sendt denne videre til Politiet til bedømmelse af eventuelle ansvarsmæssige forhold.

– Vi mener, at der er tale om tilrettelagt skattesnyd for bevidst at unddrage statskassen, tilmed forsøgt skjult med falske bankkontoudskrifter. Hvis Politiet er enige med SKAT i den påstand vil virksomhedsejeren kunne straffes med en bøde og/eller fængsel, siger Thomas Bruun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Styrker kampen mod økonomisk kriminalitet
Next post Vellykket redningsaktion sikrer digitale data for eftertiden