Udenrigsministeren om Mubarak: Det er den rigtige beslutning

Udenrigsminister Lene Espersen er enig i Hosni Mubaraks valg om at træde tilbage.

– Jeg synes, det er en rigtig beslutning. Mubarak har blandt demonstranterne været symbolet på årtiers undertrykkelse. De har ikke haft tiltro til, at de ønskede reformer af det egyptiske samfund ville ske med Mubarak ved magten, siger udenrigsminister Lene Espersen efter Hosni Mubarak i fredags trådte tilbage som Egyptens præsident.

– Vi må nu fastholde presset for, at det bliver begyndelsen på en reel proces, der kan lede til frie og fair valg, og til gennemførelse af de politiske, sociale og økonomiske reformer, som er lovet. Det er en proces, der skal indledes nu og her, men som vil tage tid. Demokrati og grundlæggende reformer kan ikke komme fra den ene dag til den anden. Men der er behov for, at der bliver en klar tidsplan for overgangen, tilføjer Lene Espersen og fortsætter:

– Og den nye ledelse må nu række ud til demonstranterne og oppositionen og sikre, at deres stemmer bliver hørt i det reformarbejde, der forestår. Kun på den vis vil reformprocessen opnå den legitimitet, der er så afgørende. Målet må være et så bredt sammensat regering i Egypten som muligt.

– Egypten står overfor en ny tid med nye muligheder og udfordringer, men også overfor en periode, der vil være præget af usikkerhed. Der vil være behov for forsoning mellem Mubarak-støtter og –modstandere, og myndighederne må være med til bedst muligt at sikre, at nye voldshandlinger undgås.

– Vi skal naturligvis fra det internationale samfunds side være med til at støtte overgangen mod demokrati og gennemførelsen af de nødvendige reformer, sluttter udenrigsministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nemmere at prutte om boligprisen
Next post Solcremebrugere bliver oftere forbrændt