Danmark klar med kampfly til Libyen

Danske kampfly gør klar til at deltage i en håndhævelse af flyveforbud mod Libyen. Det danske bidrag vil bestå af fire F-16-fly.

Danmark er klar til at sende F16 kampfly til Libyen. Arkiv foto: Przemyslaw Idzkiewicz.

Danmark ønsker at sende fire F-16-fly til at håndhæve flyveforbuddet mod Libyen. Bidraget vil omfatte i alt 90-100 personer, som både tæller piloter, stabsofficerer, mekanikere osv. I bidraget vil der endvidere indgå to reservefly samt et transportfly – dvs. i alt syv fly. Transportflyet skal anvendes til transport af dansk materiel og personer til og fra baserne i Sydeuropa.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) orienterede her til formiddag Det Udenrigspolitiske Nævn sammen med udenrigsminister Lene Espersen (K).

– Hvis vi får en godkendelse i Udenrigspolitisk Nævn, er vi klar til at sende fire F-16-fly til Sydeuropa. Flyene ved Flyvestation Skrydstrup kan være klar til at tage af sted i morgen tidlig fra kl. 06.00, fortæller Forsvarsministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Brugtbilsalg i højt gear
Next post Libyen erklærer våbenhvile