Danske turister vender tilbage til Egypten

Danskerne er vilde med at tage tilbage til Egypten, selv om landet lige har været ramt af voldsomt kaos og blodige hajangreb.

Blodig vold i gaderne, politisk kaos, Mubarak og hajangreb i Sharm el Sheikh er glemt, når vi danskere booker ferie til påsken.

Selv om det er under en måned siden, at volden hærgede i Egyptens gader og kostede omkring 300 mennesker livet samt holdt mange danskere indespærret i Kairos kaotiske lufthavn, pakker vi allerede nu klipklappere og badebukser for at vende tilbage.

Både Apollo og Star Tour melder om fyldte fly, når begge letter første gang mod Egypten d. 14. april. Spies forventer, at alt er endeligt udsolgt i løbet af denne weekend.

– Alt er udsolgt i påsken. Den nedgang, vi kunne se under urolighederne, er fuldstændig væk. Før uroen var det meget eftertragtet, og nu er der ikke uro længere, og så vil man tilbage, siger PR-chef hos Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Hos konkurrenten lyder samme melding.

– Vi har udsolgt i påsken til Egypten, siger Star Tours salgsdirektør Stig Elling.

Informationschef hos Spies, Torben Andersen, indrømmer, at man har frygtet for, hvordan danskerne ville reagere på den megen uro. Men altså uden grund. Han peger på, at danskerne er vanemennesker, når det kommer til ferie.

– Jeg tror, man må sige, vi har et stort stampublikum. De sætter blandt andet pris på, at alt er inkluderet på en række af vores hoteller, siger han.

Tunesien er efter voldsomme uroligheder også ved at blive valgt som rejsemål igen. Her ser man så småt, at danskerne begynder at booke billetter igen. Dog er det især de egyptiske destinationer Sharm el Sheikh og Hurghada, som hitter hos charterturisterne.

– Jeg er også helt sikker på, at vores gæster stadig tager vores udflugt til Kairo, siger Apollos Rikke Koks Andreassen.

Og det kommer ikke bag på rejsebranchen, at danskerne så kort tid efter store uroligheder er parate til at pakke solcremen og returnere.

– Vi havde jo tsunamien i Thailand i 2004, og meget hurtigt vendte danskerne tilbage. Det samme gjorde sig gældende efter 11. september i New York, siger Rikke Koks Andreassen.

Det er Star Tour enige i.

– Generelt er vi i Norden nok det folkefærd, der er hurtigst tilbage efter en krisesituation. Det har vi set gang på gang, siger Stig Elling.

Prisniveauet i Egypten er samtidigt faldet på grund af urolighederne, så det er billigere at bo der og gå ud at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post SKAT advarer mod falsk mail
Next post Millioner til Lomborg giver nul forskning