Færre småbørn på døgninstitution

På bare fire måneder er antallet af små børn på døgninstitution faldet med 20 procent. Det viser ny undersøgelse fra Socialpædagogerne.

Tallene vækker bekymring hos Socialpædagogernes formand Benny Andersen, der forudser, at udviklingen vil medføre flere børn, der svigtes. Og at man snart kommer til at mange den faglige ekspertise, døgninstitutionerne har.

Der bliver anbragt færre og færre småbørn på danske døgninstitutioner. Det viser Socialpædagogerne løbende kortlægninger af området. Og den seneste viser tilmed, at antallet af anbragte børn på døgninstitution de seneste fire måneder har oplevet et markant dyk;

fra oktober 2010 til februar 2011, faldt antallet af børn på døgninstitutioner for 0 til 7-årige med knap 20 procent. For døgninstitutioner med en bredere målgruppe på 0-18-årige var faldet på 10 procent.

– Det bekymrer mig at se, at faldet er så drastisk. Ikke mindst fordi det her jo handler om små drenge og piger, der har brug for massiv og målrettet faglig støtte. Og det kan de kun få på en døgninstitution. Vi kommer til at stå med et stort fagligt problem i forhold til fx børn af misbrugere, hvis den her udvikling med udhulingen af døgninstitutionerne fortsætter, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen og fortsætter:

– Og det bekymrer mig også, fordi det hurtige fald i antallet af anbragte børn tydeligt viser, at det ikke er en udvikling, der er båret af, at børnene har fået det bedre, men udelukkende er drevet af sparehensyn.

– Det er på tide, at den negative udvikling i antallet af anbragte børn bliver taget alvorligt, og at kommunerne går sammen i forpligtende samarbejder om at opretholde de nødvendige pladser på landets højt specialiserede døgninstitutioner. Ellers risikerer vi at tabe en masse små skrøbelige drenge og piger på gulvet i denne proces, advarer Benny Andersen.

Socialpædagogerne kortlægger med jævne mellemrum antallet af anbragte børn på landets såkaldte småbørns-institutioner. Denne kortlægning viser blandt andet, at to døgninstitutioner for småbørn er lukket inden for kort tid, nemlig Stendyssehaven i Svendborg og Munkerup Observations- og Behandlingshjem i Helsingør. I maj lukker Slagelse Børne- og Unge Center, ligesom to store døgninstitutioner i Århus bliver kraftigt nednormeret i 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Gammelt Apple hitter på nettet
Next post Franske kampfly i luften over Libyen