For mange buler mangler en ejer

Hver anden har fået anonyme buler i bilen. Hver femte mere end én gang. Alle kender den. Hovsa-bulen. Den bule, ridse eller skramme, som bilen får, mens den holder parkeret, og du selv er på indkøb eller i biografen. De danske bilister laver tusindvis af hovsa-buler hvert år – og mange løber tilsyneladende fra ansvaret.

De danske bilister laver tusindvis af hovsa-buler hvert år. Små buler, ridser eller skrammer, som typisk opstår på parkeringspladsen. Heldigvis siger hele 94 % af bilisterne, at de altid lægger en seddel, hvis de kommer til at lave en bule.

Desværre stemmer vores gode samvittighed temmelig dårligt overens med virkeligheden. Næsten hver anden (44 %) danske bilist har nemlig oplevet at finde bilen med en hovsa-bule uden samtidig at finde en seddel fra synderen. Hver femte bilist har endda været udsat for det kedelige fænomen flere gange. Det fortæller en undersøgelse blandt 1095 danskere i alderen 18-64 år., som YouGov Zapera har gennemført for forsikringsselskabet Codan.

– Noget tyder på, at vi i nogen grad har glemt den gode tone i trafikken. Tallene viser i al fald, at vi ikke er helt så ærlige, som vi selv går og tror. Det overrasker mig faktisk, for danskerne regner det generelt for virkelig dårlig opførsel at smutte fra en hovsa-bule. Vi hører ofte fra vores kunder, at ærgrelsen over uærlige medtrafikanter betyder lige så meget som selve bulen, siger produktchef Lotte Schartau
fra Codan.

Forskel på forsikringer
Hos Codan ved man af erfaring, at skaderne kan have mange årsager. Nogle bilister åbner døren for hårdt og skrammer bilen i nabo-båsen. Andre kommer for tæt på, mens de bakker, og andre igen ridser lakken med en løbsk indkøbsvogn. Fælles for hovsa-bulerne er næsten kun, at de kræver en tur forbi værkstedet og et opkald til forsikringsselskabet.

– Normalt vil en hovsa-bule være dækket af bilens kasko-forsikring, men selvrisikoen skal man selv betale. Og har man ingen kasko, så ender man med hele regningen. For de fleste er bulen derfor både ærgerlig og dyr, så jeg kan absolut kun opfordre alle bilister til at spille ærligt spil i trafikken – en hovsa-bule kan vi alle komme ud for, siger Lotte Schartau, produktchef hos Codan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Landmand politianmeldt for import af ulovlige sprøjtemidler
Next post Danske F-16 fly har bombet artilleri syd for Tripoli