Inger Støjberg skal afløse Rønn

Et flertal af politiske eksperter er enige om, hvad der skal besætte integrationsministerens stol, hvis hun bliver fyret eller går selv.

Fælder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin parifælle Birthe Rønn Hornbech som integrationsminister, hedder erstatningen Inger Støjberg.

Sådan lyder buddet fra tre ud af fem politiske kommentatorer.

– Den indre logik siger, at det bliver Inger Støjberg, hvor man så slår hendes nuværende ministerium, Beskæftigelsesministeriet, sammen med Integrationsministeriet. Det er en lappeløsning, men jeg tror ikke på en stor rokade inden valgte. For gør Løkke det, giver han samtidig udtryk for, at hans rokade sidste år var en fiasko, lyder vurderingen fra TV2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

Det er også Fyns Stiftstidendes politiske redaktørs bud.

– Hun vil være driftssikker de sidste måneder op til valget. Selvom Søren Pind nok ville være bedre, vil det være spild af gode kræfter, hvis man sætter ham ind i så belastet et ministerium, siger Elisabet Svane.

DRs politiske redaktør Ask Rostrup ser flere forskellige scenarier.

– Enten føjer man Birthe Rønns ministerium ind under et andet ministerium, og der vil det være oplagt at slå det sammen med Inger Støjbergs. Jacob Jensen vil være buddet, hvis man henter en helt ny ind som minister, og den tredje mulighed er at gøre Inger Støjberg til integrationsminister, mens Jacob Jensen bliver rykket ind i Beskæftigelsesministeriet, lyder Rostrups vurdering.

Henrik Qvortrup mener, at Lars Løkkes alternativ er at give en veteran endnu flere strenge at spille på.

– Hvis statsministeren vil have driftsikkerhed, kan man udvide Bertel Haarders ministerium til også at omfatte integrations-delen frem til valget, slår Qvortrup fast.

Lektor i politisk kommunikation Rasmus Jønsson bringer en anden kandidat på banen. Han mener nemlig, at Lars Løkke Rasmussen er nødt til at satse lidt, hvis han sender Rønn på porten.

“Et bud vil være, at han hiver Søren Pind ind og slår ministerierne sammen. Dermed kunne Søren Pind få værdidebatten op at flyve igen. Et andet bud hedder Jacob Jensen, hvis man vil lave en hurtig én for at få nyt ansigt på bedding. Inger Støjberg vil være et defensivt træk, og jeg tror faktisk, at Lars Løkke Rasmussen har mere brug for et offensivt træk,” siger Jønsson.

Poul Nyrup Rasmussens og Brian Mikkelsens tidligere spindoktor har et gæt, hvis Løkke gerne vil tømre regeringen mere sammen.

“Et interessant bud kunne være Eyvind Vesselbo, hvis man ser i forhold til, hvordan Venstre gerne vil brande deres menneskelige værdier. Det kommer nok til at clashe med Dansk Folkeparti, men omvendt vil det give mere ro i forhold til de konservative,” slår han fast.

Seneste i næste uge skal Birthe Rønn Hornbech aflevere sin redegørelse om forløbet med de afviste palæstinensere. Men ifølge højtplacerede Venstre-kilder er hendes skæbne allerede beseglet.

“Hun er færdig. Lars Løkkes problem er bare, at hun ikke vil gå selv,” fortæller en central venstreminister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Sejlende natklub sad fast i isen
Next post SKAT advarer mod falsk mail