Japansk radioaktivitet målt over Danmark

Ufarlige mængder radioaktive stoffer er nu målt i luften over Danmark efter ulykken på det japanske kernekraftværk Fukushima Daiichi.

Statens Institut for Strålebeskyttelse fastslår, at de målte niveauer af radioaktivitet er så lave, at der på ingen måde er tale om en sundhedsrisiko. Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

Den målte koncentration svarer til mindre end en titusindedel af den baggrundsstråling, som vi dagligt udsættes for.

– Helt som forventet kan vi nu på de danske luftfiltermålestationer registrere meget små mængder radioaktive stoffer i atmosfæren som følge af udslippet på kernekraftværket i Fukushima, fortæller fysiker Steen Hoe fra Beredskabsstyrelsens nukleare beredskab.

Det er helt udelukket, at ulykken i Japan på nogen måde vil kunne udgøre en sundhedsmæssig eller miljømæssig risiko i Danmark, på Færøerne eller i Grønland.

Beredskabsstyrelsen måler løbende
Målingen er foretaget i forbindelse med den rutinemæssige og løbende overvågning af forekomsten af radioaktive stoffer i luften over Danmark, som varetages af det nukleare måleberedskab.

Der findes 11 nukleare målestationer i landet. Der er placeret ved Aalborg, Herning, Grenå, Haderslev, Humle (Langeland), Væggerløse (Falster), Borre (Møn), Lynæs (Hundested), Risø (Roskilde), København Ø samt Allinge på Bornholm.

Overvågningen sker i et samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og Risø DTU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Så er den gal igen i restaurationsbranchen
Next post Advarsel mod kosttilskud fra Sublimsport