Mimi: Forbered børnene på en katastrofe

Red Barnet står lige nu parat, hvis børn i flere lande i Stillehavsregionen rammes af ødelæggende tsunamier.

Tabet af menneskeliv og de psykiske skader på børn afhænger af, om de og deres forældre er forberedte. I Filippinerne har Red Barnet i flere år forberedt børn og deres familier på, hvad man gør, når en katastrofe rammer.

– Lige nu frygter millioner af børn i Stillehavsregionen, hvad der vil ske, hvis voldsomme tsunamier rammer deres land, deres hus og deres familie. Red Barnet har medarbejdere på stand-by i flere af landene parate til at rykke ud, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Truslen om tsunami kan skade børn
Selve truslen om en tsunami kan være ekstremt nedbrydende for børnene i Stillehavsregionen.

– Tsunamivarslet er en trussel, som i sig selv have meget alvorlige psykiske konskevnser for børn. Det, der er helt afgørende for, hvor alvorlig skade børnene tager, er, om de ved hvad de skal gøre, når en katastrofe rammer, siger Mimi Jakobsen.

Fillippinerne er et af de lande, hvor Save the Children de seneste år har forberedt børn og familier på naturkatastrofer. Gennem såkaldte ’Disaster Risk Reduction’-programmer er børn og familier i Filipinerne bl.a. blevet undervist i, hvordan de skal forholde sig under en tsunami.

– Mange børn og familier ved, hvor de skal løbe hen og hvad de skal holde fast i. Selv om det ikke kan forhindre katastrofen, så kan det være med til redde tusinder af menneskeliv og mindske de psykiske skader, som børn kan få af så voldsomme oplevelser, siger Mimi Jakobsen.

Red Barnet i gang i Japan
Red Barnet Japan arbejder på højtryk for at få overblik situationen efter det voldsomme jordskælv og den efterfølgende tsunami. Red Barnets nødhjælpsteam står parat til at rykke ud til de nødstedte børn og familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Brand i japansk atomkraftværk
Next post Gilbert O’Sullivan giver koncert i Viborg – eneste sted i Danmark